Блестящ рецитал на Николай Маринов в XI МФ "Дни на музиката в Балабановата къща" - роди се звезда! това написа организаторът на на един от най- престижните музикални фестивали в Пловдив Мила Павлова след рецитала на първенеца на випуск 2020 на НУМТИ "Добрин Петков". 

Младият виртуоз свирил на сцените на Роял Албърт Хол в Лондон и Карнеги Хол в Ню Йорк , се сбогува с училището, с педагогът Светлана Косева  и преподавателите си с незабравим концерт по музика на Бах, Бетовен, Шопен, Лист и Рахманинов в Малката базилика. 

С концерта  фестивалът почете 75-ата годишнина на НУМТИ “Добрин Петков”. 

Маринов, който вече има впечатляваща музикална биография и десетки първи награди от всички големи  международни конкурси, продължава пътя си към световната сцена, като следващата му спирка ще бъде Лондон, където той ще бъде студент. 

Екипът на TrafficNews пожелава "На добър път"  на Николай и очаква с нетърпение бъдещите му проекти!

 

 

150 души аплодираха пловдивския виртуоз Николай Маринов в посолството ни в ПарижРециталът по творби на Бетовен, Чайковски и Шопен бе празник за меломаните

Пловдивски виртуоз свири Шопен на червения роял на Елтън Джон в ЛондонНиколай Маринов с Първа награда след галаконцерта на лауреатите в Роял Албърт Хол