Пловдивският музикален талант Николай Маринов сложи край на дългогодишната пауза на концерти в залата на Българското посолство в Париж. Младият възпитаник на Музикалното училище в Пловдив от класа по пиано на Светлана Косева, изнесе внушителен самостоятелен рецитал по покана на посланика на Република България във Франция Ангел Чолаков. 
Гости на концерта бяха повече от 150 души, представители на българската диаспора, преподаватели от Парижка консерватория, интелектуалци, служители на православната църква в Париж и други гости.
Препълнената зала едва събра желаещите да чуят рецитала, след изпълнението му на  едночасова програма, включваща творби от Бетовен, Чайковски, Шопен и Прокофиев, последваха нестихващи аплодисменти.
 " Апасионата" от Бетовен предизвикала такъв фурор сред публиката, че се е наложило концертът да бъде прекъснат.  Николай зарадва почитателите си с бисово изпълнение на красивата творба от Шуберт-Лист - " Горски цар" по поемата на Гьоте.
Това е поредната творческа изява на деветокласника, след участието му като солист на Пловдивска филхармония и  Тексаска филхармония. Маринов бе най-младият солов изпълнител в 52-то издание на" Камерния фестивал " в Пловдив, и съвместния  концерт с големия български цигулар Светлин Русев през август.
Николай Маринов е включен в приложението за iPad - "The best of Bulgaria", където бе представен редом с Валя Балканска, Теодоси Спасов, Григор Димитров, Джон Атанасов и т.н, -  най- известните българи, градили професионален възход в своята област.
TrafficNews.bg