Изложба с всички проекти за галерия на ул. „Гладстон” да бъде експонирана в Дома на културата „Борис Христов”, предложи кметът Иван Тотев. Идеята му бе отговор на писмото, което художниците написаха до Общинския съвет като знак на несъгласие срещу проекта за задание, подготвен и разглеждан от Експертния съвет по устройство на територията преди дни, пише PlovdivTime.bg.

Аз договор с проектантите нямам, община Пловдив има сключен такъв с фирмата изпълнител. Тя от своя страна има договор с архитекти. Ние също сме загрижени за съдбата на галерията не само художниците, но аз не мога да знам кой по какво е работил и какви проекти е правил в работно или извънработно време, коментира Тотев по повод настояването на Дружеството на пловдивските художници за публичност на вариантите за визия на Галерията и добави: „ Съвсем сериозно предлагам всеки, който има някакъв проект за художествената галерия,  да направим една изложба в Градския дом на културата и там да бъдат изложени и представени”.

Той изрази огорчението си, че Снежана Фурнаджиева е била на среща с министъра на културата Боил Банов и го е молила да му окаже натиск за бъдещата сграда.

Тя какво си мисли, че ще ходи при министъра да ме плюе и аз няма да разбера ли, попита риторично Иван Тотев.

Художниците: Вдигат гара вместо галерия на “Гладстон“От ДПХ търсят помощ от държавата и Общинския съвет за сградата