Националният балет на Грузия „ Сухишвили" пристига в Пловдив в състав от 70 танцьори и собствен оркестър. На сцената  по време на представлението на 7 декември от 20 часа в зала "Колодрума" те ще танцуват с 600 автентични грузински костюми, ръчна изработка, украсени със скъпоценни камъни. Зрителите ще бъдат изумени от невероятните акробатични танци със саби и ножове, изработени от стари грузински майстори – запазената марка на “Летящите грузинци”, танцувалната техника на мъжете, които танцуват на пръсти, без помощта на палци и туфли и плавните, пързалящи движения при жените, пише PlovdivTime.bg.

Танците на мъжете са много по-агресивни от тези на жените. Мъжете играят без пантофки за омекотяване - директно върху кокалчетата. Докато женските танци са толкова плавни, че дори някои хора твърдят, че имат ролери. Поради тази причина костюмите им са с една идея по-къси, за да се види, че няма подобни способи. Балета пътува с няколко костюмери. Преобличането трябва да е много бързо. Цялото представление трае 2 часа.

Национален Балет на Грузия „ Сухишвили" за 72 години изнася над 10 000 концерти на петте континента, в 90 държави, а публиката, посетила концертите им, надхвърля внушителните 50 милиона души. Най - добрият ансамбъл в света /според Вашингтон пост /, поставя рекорд в „Ла скала“ , който остава прецедент в историята на залата - публиката извиква танцьорите на бис 14 пъти.Сред най-големите почитатели на „Сухишвили“ са Сталин, Уинстън Чърчил, Елвис Пресли, Ив Монтан, Шарън Стоун, Пеле и др.

Концертът в "Колодрума“ в Пловдив е на 7 декември от 20 часа, билетите се разпространяват в мрежата на Ивентим и са на цени от 40, 50, 60 и 80 лева.