Фестивалът "Shake That Хълм" продължава и през уикенда на Младежкия хълм. Основната програма е съсредоточена през двата дни на първия уикенд от септември. 

Битка на титаните и римите ще се вихри в третото издание на Freestyle Battle на 1 септември. Микрофона могат да грабнат всички надъхани, които си вярват, казват организаторите от Инкубатор.  20 участници ще се изправят едни срещу други, а двучленно жури ще излъчи победителя.

За спортните натури ще има зумба с Вили и Ина, пилатес, Body Fit със Зузи. Те ще се случват в рамките на двата фестивални дни – на 1 и 2 септември, от 10 до 14 ч. 

По традиция ще ги има и работилничките „Деца Творят на Хълма“. И тази година те ще представят на децата един пъстър и шарен свят, изпълнен с креативни идеи и творения. 

В специално обособената зона за малките посетители по време на фестивала "Shake That Хълм", можете да включите децата си в инициативата на Инкубатор, свързана с развитието на детското въображение. Множество артисти отново ще дадат възможност на децата да покажат колко сръчни и талантливи са, както и ще им помогнат да развият своите умения в различни сфери на изкуството, всяко, съобразено с възрастта им. Освен всички творчески активности, децата ще могат да се забавляват и в увеселителната зона, както и да се включат в различни спортни активности, разказват организаторите. Детската зона ще бъде отворена и в двата дни от 10 ч. 

Ето каква е и МУЗИКАЛНАТА ПРОГРАМА на събитието през уикенда:

1 септември 

18 ч., Vibrant Stage
Парти с  Ico, Petko Gochev, D-phrag & Toppy, Steven, Vanina

19 ч., Main Stage
Парти с Hilla, YO,  Smallsie Big, 4PK l Ragga One, V:RGO l TRF (SKG), БОРО ПЪРВИ, Wosh MC, Жлъч/Григовор/Гена, 

 24 ч.,  Main Stage
 Freestyle battle of the ХЪЛМ 2018

2 септември 

17 ч., Vibrant Stage
 Alex K., Victor M, Giorg, Ill-Q, Todd, Pacho & Pepo 

20 ч., Main Stage
Парти с Apo & Nevena,  Plastic Bo., Bobo & the Gang