Жена, загърната в палто, стои на самотна пясъчна дюна и съзерцава хоризонта над полупресъхнало море. Кървавочервени облаци заливат небето, политаме през звезди и сияния, за да се озовем на...Тъмната страна на Луната. Така започна грандиозният спектакъл на големия певец, бас китарист и композитор на легендарните Пинк Флойд - Роджър Уотърс в претъпканата до пръсване Арена Армеец. Онова, което последва, не може да се опише с думи. Не може дори да се види и чуе. Просто трябва да се изживее. 
 
Тричасовото шоу се превърна в лудо пиршество на всички възможни човешки сетива. При второто си идване в България Уотърс представи още по-смайващо зрелище от "Стената", която оживя и бе съборена на националния стадион "Васил Левски" преди 5 години. Перфектен саунд, уникални мултимедийни и светлинни ефекти, някои от които - брутално разтърсващи, огромни декори, бликащ от непресъхваща енергия Роджър Уотърс, който през септември ще навърши 75 години/!/, страхотни беквокалистки Джес и Холи, виртуозен китарист Дейв Килминстър, влязъл с лекота в кожата на великия Дейвид Гилмор - преживяването бе неописуемо и остави без дъх 15 000 в Арена Армеец.
 
След кратката разходка до Тъмната страна на Луната - един от най-великите албуми в историята на музиката, дойде ред и на други емблематични парчета от златната ера на Пинк Флойд от 70-те години - "Welcome to the Machine" и "Wish You Were Here". Междувременно Уотърс представи и няколко песни от новия си самостоятелен албум "Is This the Life We Really Want". Първата половина на шоуто завърши с втората и третата част на "Another Brick in the Wall" от култовия албум "Стената", като и този път няколко деца изскочиха на сцената, вдигнаха юмрук и заявиха, че не искат "контрол на мисълта".
 
Случилото се след 20-минутния антракт надмина и най-смелото въображение. Изведнъж на сцената оживя електроцентралата Батърсий, използвана от Пинк Флойд за обложка на легендарния албум "Animals" от 1977 година. След това тя се превърна в огромен видеоекран. Верен на политическата си ангажираност, Уотърс не пропусна да осмее световни политически лидери, начело с Доналд Тръмп. В един момент на видеостената вървяха цитати на американския президент, а междувременно огромното надуваемо прасе от обложката на "Animals" също оживя и полета над публиката. Всичко това - на фона на първите две песни от албума - "Dogs" и "Pigs", която завърши с огромен надпис на екрана на чист български език: ТРЪМП Е СВИНЯ. Нито миг почивка - острата сатира срещу самозабравилите се политически лидери продължи с "Money", за да дойде ред на една от кулминациите с наистина разтърсващи кадри - "Us and Them", дала името на турнето на Роджър Уотърс. Смайващи светлинни лъчи пък пресъздадоха пирамидата от обложката на "Dark Side of the Moon".
 
Чувствам много любов в тази зала. Тази любов ще спаси света от шибаняците, които искат да го унищожат, каза големият музикант през сълзи под бурните овации на ревящата публика. Нека им покажем, че не искаме да живеем в постоянен страх от война, че всички ние сме човешки същества и трябва да се научим да бъдем заедно, каза още развълнуваният Роджър Уотърс. След това набързо разнищи международното положение, заклейми САЩ като световен полицай и заяви, че не иска да се бие с руснаците. Не се срамувам от позицията си, завърши монолога си Уотърс и дойде време за биса. 
 
Грандиозният спектакъл завърши грандионо - с "Comfortably Numb", в края на която две протегнати ръце на огромния екран се съединиха и разбиха на пух и прах стените и бариерите. В този миг от въздуха полетяха хиляди малки листчета с надпис "RESIST" /противопоставям се/. А след това - жена, загърната с палто, на самотна дюна, прегърнала дете, съзерцаваща необятния хоризонт над безбрежно синьо море...
 
СЕТЛИСТ: 
 
1. "Speak to Me"/"Breathe"
2. "One of These Days"
3. "Time" (with "Breathe (Reprise)")
4. "The Great Gig in the Sky"
5. "Welcome to the Machine"
6. "When We Were Young"
7. "Déjà Vu"
8. "The Last Refugee"
9. "Picture That"
10. "Wish You Were Here"
11. "The Happiest Days of Our Lives"
12. "Another Brick in the Wall (Part II)"
13. "Another Brick in the Wall (Part III)"
14. "Dogs"
15. "Pigs (Three Different Ones)"
16. "Money"
17. "Us and Them"
18. "Smell the Roses"
19. "Brain Damage"
20. "Eclipse"
 
Бис:
 
21. "Mother"
22. "Comfortably Numb"