Обявиха имената на още седем групи, които ще се включат в  третото издание на фестивала Hills of Rock. Събитието ще се проведе на 28, 29 и 30 юни на Гребния канал в Пловдив. Американските банди MUSHROOMHEAD и THE TOASTERS и италианските групи ADIMIRON и SINHERESY ще разтърсят феновете със страхотно шоу! Към тях ще се включат и сърбите MAIKA, румънците WHITE MAHALA и хърватската група BRKOVI.

Фестивалът Hills of Rock ще се проведе за трета поредна година, като част от програмата на „Пловдив 2019 - Европейска столица на културата“ на 28, 29 и 30 юни на Гребната база в Пловдив.

Garbage са третият хедлайнер на Hills of Rock 2019Amaranthe и Royal Republic също се присъединяват към най-големия фестивал в България

MUSHROOMHEAD са американска банда, сформирана в Охайо през 80-те. Те са една от най-дръзките и отличаващи се алтернативни метъл групи в момента. Прочути със своите артистични маски и невероятни изпълнения на живо, те отварят нова страница в рок културата и вдъхновяват много изпълнители. Стилът на MUSHROOMHEAD е изключително интересен и включва комбинация от метъл и арт-рок елементи.

SINHERESY са създадени през 2009 година в Триест. През 2011 издават дебютното си EP - „The Spiders and the Butterfly“. Две години по-късно групата създава и първия си дългосвирещ албум наречен „Paint the World”. Бандата е свирила на една сцена с големи имена като Dream Theater, Queensryche, Tarja, Lordi, Anathema и Korpiklaani. През 2017 г. SINHERESY издадоха новия си албум, който се изстреля на трета позиция в класацията на Itunes Italy Metal. 

Създадена в Рим, ADIMIRON е една от най-обещаващите групи на европейската метъл сцена. Бандата има зад гърба си турнета в Европа и САЩ, където музикантите споделят една сцена с имена като Meshuggah, Textures, The Ocean, Swallow The Sun, Opeth и Anathema. През 2017 излиза и последния албум на ADIMIRON „Et Liber Eris, който е изключително добре приет от музикалната критика в Европа.

Disturbed идват в Пловдив за Hills of Rock 2019Групата ще свири в първия фестивален ден

Сръбската група MAIKA съчетава в стила си балкански ритми и денс елементи. Атрактивното им присъствие на сцената им носи голям брой фенове на Балканите, както и в цяла Европа.

THE TOASTERS са американска група, формирана през 1981 година в Ню Йорк. Те са една от най-влиятелните ска банди в щатите, имат издадени 9 студийни албума и са работили с едни от най-големите ска лейбъли в света.

WHITE MAHALA поставят началото си през 2013 година. Групата има голям брой почитатели не само в родната им Румъния, но и в цяла Европа, а изпълненията им на живо са изключително енергични и зареждащи.

Хърватската група BRKOVI е формирана в Загреб през 2004 година. Музиката им включва пънк, рок и хард рок, с реге и фолк елементи, и е наречена "turbopunkfolkwellness and spa".