Честър Бенингтън остава икона за няколко поколения любители на алтернативния рок. Вокалът на американската банда Linkin Park си отиде твърде млад, само на 41 години. Бенингтън остави 6 деца от 2 различни съпруги.

На 20 юли тази година той отне живота си чрез обесване в дома си в имението Палос Вердес в Лос Анджелис. Мнозина свързаха смъртта на Бенингтън с тази на неговия близък приятел Крис Корнел. Рокаджията от Soundgarden и Audioslave се самоуби по аналогичен начин само два месеца по-рано.

Честър дълго се бори със зависимости от алкохол и наркотици. Не веднъж е заявявал, че се е замислял за самоубийство в определени моменти от живота си.

Днес пловдивчани ще почетат легендата на алтернативния рок с прожекции на едни от най-знаменитите му концертни изяви, както и с трибют, подготвен от български изпълнители. Събитието е под надслов "Помним Честър".

Специална инициатива предвижда фенове да записват своите послания върху голям винил, а запис от събитието и крайният резултат от събраните послания да бъдат изпратени на бандата като символ на подкрепа.

Входът за мемориалното събитие е свободен. Remember Chester @ Капана Фест, 01.10.2017 от 19:30, главна сцена.

Ето и цялата информация за събитието:

"Капана Фест с гордост обявява включването си към глобалната вълна от събития, посветени на покойния Chester Bennington, световноизвестния вокалист на групата Linkin Park! 

В неделя (01.10), последния ден от тридневната програма, запазваме официалното закриване на фестивала за едно от най-значимите имена в съвременната музика. Мемориалът, посветен на Chester Bennington, ще даде възможност на многобройните му български фенове да отдадат своята почит към неговото творчество.

Концертът ще включи професионална прожекция на някои от най-култовите изпълнения от световните турнета на бандата, а на живо ще се включат и български музиканти с творчески интерпретации на любимите LP парчета. За феновете ще бъде поставен огромен винил, на който всеки ще може да напише своето послание към членовете на групата. 

Целият концерт ще бъде заснет на видео и заедно с посланията в знак на подкрепа и любов от българските фенове ще бъдат изпратен до Linkin Park."