Най-емоционалните кадри от изминалото Национално кръщене представя Движение за Национална кауза в двуседмични фото-изложби под надслов „За да го кръстиш, трябва да се роди“. Те са част от второто издание на кампанията в подкрепа на раждаемостта "Направи го за България" и ще се проведат през целия месец май на централните локации в 7 български града – Пловдив, Русе, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново и София. Подбраните фотографии в широкоформатен, пълноцветен печат представят най-красивите и емоционални моменти от кръщенето в съответния град. Премиерата на инициативата е в Пловдив на 2 май, а изложбата в София на 1 юни бележи нейния финал. На регионално ниво, изложбите имат подкрепата на общините, а откриването на всяко от събитията представлява и информационен ден „на отворени врати“, в който всеки желаещ може да научи за каузите и кампаниите на ДНК.

Кампанията „Направи го за България" е подкрепена от Българската православна църква и се провежда под патронажа на Негово Светейшество патриарх Неофит. Част от средствата, генерирани в кампанията, ДНК дарява на фондация „Искам бебе" в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми, а посланици на каузата са значими обществени личности като Владо Николов, Хилда Казасян и Мария Гроздева. През есента на 2017 година над 10 000 души участваха в мащабното Национално кръщене, когато в 1 ден, в 9 града бяха кръстени 1000 от регистрираните в първото издание на кампанията бебета.

Борбата на ДНК с демографската криза в България продължава и през 2018 г. Желаещите да подкрепят каузата и да участват във второто издание на „Направи го за България“, могат да регистрират бременност на napravigo.bg. – официалният сайт на инициативата.

ХРОНОЛОГИЯ НА СЪБИТИЯТА ПО ГРАДОВЕ:

  • 2 май, 11ч. - Пловдив, пл. Централен 1
  • 4 май, 12ч. - Русе, пл. Свобода
  • 5 май, 11ч. - Варна, вход Морска градина
  • 8 май, 18ч.- Бургас, Морска градина (пред казиното)
  • 12 май, 11ч. - Стара Загора, парк „Пети октомври“ - Централна алея
  • 21 май, 11ч. -Велико Търново, център – пред факултета
  • 1 юни, 11ч. – София, Градска градина (пред Народен театър „Иван Вазов“)