В рамките на 3 дни инициативата „Работилница за пейки“ обнови 20 пейки в Пловдив. Градинката, намираща се на метри от Национална гимназия по сценични кадри, придоби нова по-цветна визия, след като стана част от “Сервиз за пейки” на Destructive creation. 

Близо 20 ученици от Националната гимназия по сценични кадри се включиха като доброволци с проекта и преобразиха ремонтираните пейки в градинката. Децата сами избраха как да изрисуват пейките, така че да направят мястото свое и да се чувстват добре на него. Изборът им се спря върху картината „Целувката“ на Густав Климт.

„Предложихме на Училището по сценични кадри, тъй като то се намира в непосредствена близост до мястото, да изберат нещо и да го направят, така че да е приятно за тях самите“, каза Биляна Милева, проджект мениджър на БГ Бъди активен - „Идеята на проекта е въвличането на местните общности за подобряване на занемарени места в градската среда, които не са поддържани.“

След осъществената Работилница, ремонтираните пейки по територията на страната станаха 54. Следващата пейка, която ще бъде трансформирана, ще бъде в град Габрово, издадоха момчетата от Destructive creation, а до края на годината остават още 46.