Изложбата "Символи на държавността" представя военни униформи и полицейски шапки в галерия "София" на Столична библиотека. 

Изложените вещи са собственост на доц. Людмил Георгиев, който е преподавател по криминалистика, автор на детективски настолни игри. 

Посетителите ще получат и историческа информация за военните шапки, част от униформите на българските четници и българската войска, в периода от Първата българска легия до Съединението на България.

Откриването на изложбата ще се състои на 1 март от 17:00 ч. Събитието е посветено на националния празник 3 март.

Общо регистрираните читатели на Столична библиотека са 52 320, като новите от началото на годината са 1 505. Нови инициативи, литературни клубове и атрактивни арт пространства привличат нови читатели в библиотеката. Сред тях са "Зелени библиотеки в парковете на София", която се провежда от 2015 г., мобилната библиотека "Библиобус", която достига до отдалечени квартали на столицата, училища, изолирани социални групи, домове за стари хора и сираци, както и ромски общности. 

Литературните клубове, сред които "Поет на месеца", "Разказвач на месеца", "Литературни двубои", са начин за общуване между българските автори и публиката. В тях се включват и музиканти, артисти и художници.

През лятната ваканция библиотеката предлага и тематични занимания за децата. През 2019 г. от библиотеката се надяват да въведат електронни читателски карти, както и дистанционна регистрация. Предвижда се и мобилно приложение "Виртуална разходка".