Тандемът Светлана Илиева и Илиан Илиев с нов проект - книга с оригинални рецепти, с които ще блеснете като изкусен домакин

Издателство „Атеа" ще зарадва за наближаващите коледни и новогодишни празници българските домакини и своите почитатели с прекрасен шедьовър – книга с избрани кулинарни рецепти на шеф Светлана Илиева, едно от известните лица на Hell's Kitchen България.

Книгата „Светлана. Моят кулинарен свят" съдържа оригинални и дори екзотични рецепти, с които можете да създадете много уют и да поглезите своето семейство, както и да блеснете като изкусен домакин като изненадате с блюда с незабравим вкус своите гости.
Младата кулинарка, която работи като шеф готвач в ресторант ПЛОЩАДЧЕТО в София, успешно се налага със собствен стил и почерк в приготвянето на храната и тайните на кулинарията. С участието си в кулинарното риалити състезание за професионални готвачи, Светлана Илиева плени сърцата на всички зрители и участници.

За книгата си Светлана споделя откровено: „Моят кулинарен свят е и моят живот. Живот с мечти, усмивки, приятели и СЕМЕЙСТВО. Живот, който ме амбицира да надграждам. За мен беше удоволствие да напиша тази книга, защото разказах своята история на свят, който е вкусен, цветен и все по детски гледан през розови очила".

Книгата се превръща в истинско бижу и заради прекрасните фотографии на Илиан Илиев, които илюстрират кулинарното майсторство на Светлана. Илиан Илиев е един от най-добрите световно известни кулинарни фотографи. Илиан е носител на девет награди- Gourmand Best In The World - известни като кулинарните Оскари .

От години Илиан Илиев живее със семейството си във Великобритания. Илиан е преподавател по кулинарна фотография и стайлинг, прави мастер-класове по фотография и фууд-стайлинг и не спира да пътува по света.
Илиев е потомствен ценител на хубавата храна и на професионалното й приготвяне. Произхожда от семейство на ресторантьори. Дядо му и тримата му братя държали всички добри заведения в Монтана.

Илиан многократно е участвал в Gourmand Awards - не само с книги в конкурса, но е изнасял и лекции, правил е изложба, като наградите се провеждат из целия свят.
Със Светлана Илиева това е поредният им общ проект.

Преди 4 години двамата бяха поканени от WSTC да организират фестивал на българската храна и вино и да сготвят храна в китайския град Янтай.
За книгата „Светлана. Моят кулинарен свят", Илиан Илиев гарантира:

„Бих нарекъл рецептите в книгата достъпни шедьоври – лесни и бързи за изпълнение, прекрасно съчетани вкусове, структури и цветове. Всяко ястие е достоен представител на съвременната българска кулинария, но и дълбоко вкоренено в традиционната ни кухня. Ще се представите блестящо пред всички сътрапезници и ще отворите вратичка към нов гастрономичен прочит на делници и празници – така, както ги пише Светлана в своя кулинарен свят!"