Предложение за брак направи 28-годишен столичанин на дългогодишната си приятелка по време на премиерата на новата книга на световноизвестния акад. Мирзакарим Норбеков „Опитът на един глупак 5“. Младият българин бе провокиран от гуруто, който разбра, че повече от 6 години живеят заедно без да официализират връзката си.

Мирзакарим Норбеков приведе пример с българин, който живее в Австрия и повече от 3 години е обещавал, че ще създаде семейство. Вече е горд баща на бебе на 53 дни и съжалява, че толкова време е отлагал щастието да бъде родител и да създаде семейство. Публиката  подкрепи смелостта на бъдещия младоженец, който направи предложение за брак с думите: „Информирам те, че се женя за теб!“. Мастерът благослови младата двойка и ги посъветва да не се отделят от родителите и корените си и да следват традициите.

Акад. Норбеков разказа, че в Клуба на милионера, чийто създател е, са останали четирима души, които не са женени и представи един от тях на сцената. Това е 42-годишен лондончанин, собственик на IT компания, която продава 2% от самолетните билети и 8% от настаняването на хотели в света. Той се надява скоро да намери съпруга и да създаде семейство.

„За да унищожиш някого, достатъчно е да го отделиш от родителите, от корените и традициите и той ще изчезне от Земята“, заяви световноизвестният учен. Той допълни, че тази модерна тенденция  не изисква много средства и е план за унищожение. Със съжаление констатира, че това се наблюдава и в България, където населението чувствително намалява, поради откъсването на младите хора от родителите и праотците им.

„Животът на човечеството се крепи на три опори – децата, родителите, бабите и дядовците, пазителите на традициите. Достатъчно е да бъде прекъсната връзката между тях, за да се разруши всичко“, пише в новата си книга Мирзакарим Норбеков „Опитът на един глупак 5“.

Акад. Норбеков разказа за срещата си с Геше Майкъл Роуч, с когото в съавторство пишат книгата „10-те най-големи грешки, които можете да допуснете и как да ги избегнете“, чиято премиера на български език бе направена. Работното й заглавие е било „Беседите на ламата с дервиша“ и разказва за смисъла на живота. Според акад. Норбеков ръцете на човек трябва непрекъснато да за заети с работа, а сърцето – да е на среща с Господ. Един от неговите съвети е „Слушайте душата си, слушайте само нея! Там се намират всички решения, всички препоръки, библиотеката, изпълнена с мъдрост лично за вас!“

В България Мирзакарим Норбеков е за първи път с Клуба на милионера 2, към който тази година се присъедини и български отбор. У нас гостуват негови членове от 9 държави.