Холивудската продукция, която ще се снима на Братската могила в Пловдив в началото на ноември, е „Хелбой 3: Завръщането на Кървавата кралица“, съобщиха пред Plovdiv Time добре информирани източници от киноиндустрията. Според информацията в imdb.com в третата част на хитовата поредица за супегероя ще участват Дейвид Харбър и Мила Йовович.  В каста за холивудския филм личи името на един българин – Тихомир Винчев, който се е снимал и в „Непобедимите 2“, „300: Възходът на Империята“ и „Непобедимите 3“.

Продукцията ще се прожектира в кината догодина и вече активно се рекламира в специализираните предавания, а терен на снимките ще бъдат две държави – България и Великобритания.  Фактът, че екипът на филмовия хит идва у нас, бе обявен преди време от изпълнителния директор на Ню Бояна филм Ярив Лернер, син на президента на Ню Имидж и Милениум филмс Ави Лернер.

„Хелбой 3“ е на сценаристите Андрю Косби (тв сериалът „Еврика”), Кристофър Гордън (видеоигрите след сериала „Бъфи, убийцата на вампири“) и Майк Маньола (създател на кино поредицата „Хелбой“). Режисира се от Нийл Маршал, популярен от телевизионни сериали като „Игра на тронове”, „Западен свят” и „Ханибал”.

Героят Хелбой отива в Англия, където го очаква кървавата кралица Ними, в чиято роля ще се въплъти Мила Йововович. Както и в другите части от продукцията Хелбой преминава през епохален сблъсък  с много взривове, екшън и свръхчовешки геройства. Затова по време на снимките под тепетата  кинаджиите ще вдигнат пушилка – ще има пироефекти и гонки.

Те ще се случат извън покритата част на Братската могила, за да не бъде увреден паметникът. Кинаджиите са били уведомени, че трябва да пазят тишина след 22 часа и те са гарантирали, че работата им няма да притесни живеещите в района, както вече Plоvdiv Time писа.

Холивудският екип пристига в началото на ноември с много техника и собствена охрана, която ще ограничи достъпа на зяпачи и папараци по време на снимачния процес. Това потвърждава очакванията на феновете, че под тепетата ще пристигнат големи звезди от киното. 

Ще участват и доста български актьори. Тук ще бъдат направени и визуалните ефекти. Първите две части на трилогията излязоха през 2004 и 2008 г., а третата се очаква да излезе на бял свят догодина.

Роденият в пламъците на ада преди 60 години, по време на Втората световна война, Хелбой е докаран на Земята от зловещия психопат Григорий Разпутин (Карел Роден), за да твори зло. Предопределен да бъде предвестник на Апокалипсиса, Хелбой е спасен от Обединените Сили, водени от професор Брум, основател на тайното Б.П.И.З. (Бюро за Паранормални Изследвания и Защита), който го отглежда като син и му помага да развие изключителните си паранормални дарби.Независимо от тъмния си произход, Хелбой се превръща в неочакван защитник на доброто, срещу силите на Злото, заплашващи света.