Шумно стълпотворение блокира Главната в Пловдив навръх Черния петък. Причината обаче не са намаленията, а премиерата на книгата на Криско „Пътят нагоре“. Тинейджъри чакат със затаен дъх срещата с един от идолите на поколението - Кристиан Талев.

От 14 часа изпълнителят представя своя дебют в литературата в книжарница „Хеликон“. Стотици желаещи да получат автограф върху страниците на „Пътят нагоре“ образуваха огромни опашки пред входа.  

По същество книгата представя факти за живота на Криско извън сцената, а от думите на младия музикант става ясно, че между страниците са скрити откровения и подробности от личния му живот. Така книгата му се очаква да бъде нещо между автобиографичен и документален опит.

„Много хора гледат клиповете ми или четат интервюта с мен, без да се интересуват от творчеството ми, а понякога – дори без да им допадам.  Тази книга е за тези от вас, които наистина ме харесват, за моите фенове. От страниците й ще научите неща, свързани с марката „Криско“, но ще ви запозная и с Кристиан Талев“, презентира литературния си опит рап звездата.

Криско изрази притеснение как ще бъде приет литературният опит, тъй като според него хората били скептични към младите автори, но певецът е сигурен, че е по-важно дали имаш какво да кажеш, а не на колко си години. Интересът към книгата и срещата със звездата са големи, а книжарницата не помни такива опашки от премиерата на книгата на друг тийн идол - Емил Конрад.