Писателката Ивинела Самуилова ще бъде гост на Литературния салон на читалище „Алеко Константинов” в Пловдив. Събитието ще се състои днес от 18 ч. На срещата тя ще представи книгите “Гатанки от небето” и “Бабо, разкажи ми спомен”.

„Гатанки от небето” са  55 вдъхновяващи истории за истински ценното в живота. За стремежите на сърцето ни, за отношенията в семейството, за смисъла на страданието. За благодарността и прошката, за идеалите и талантите, за вярата и надеждата...

С притчи, забавни истории и истински случки, в духовит стил, но и с дълбоко разбиране, Ивинела Самуилова отново ни провокира да прогледнем за чудото на живота. За да открием как мъдрите послания на християнската вяра могат да бъдат реално прилагани в ежедневието ни, така че в него да има повече смисъл, радост и любов.

„Бабо, разкажи ми спомен” е още една излязла от сърцето вдъхновяваща творба на Ивинела Самуилова. Дълбоко привързана към българската фолклорна традиция, авторката предлага оригинален поглед към мирогледа и обредността на старите българи. Историите от махала Небесна отварят вратата към друг свят, в който бесовете на съвремието не виреят.

Книгите на Ивинела Самуилова са отличени с най-важната от всички награди – с любовта и признанието на нейните читатели. Благодарение на тях книгите на Ивинела „Животът може да е чудо“ и „Къде отиваш пътнико“ спечелиха първо и второ място в националния конкурс "Книгата, която ме вдъхновява".

Романът на авторката "Жената, която търсеше любовта" спечели приза "Носител на всенародната любов" в конкурса "Копнеж по човечни книги" на фондация "Човешката библиотека".

"Къде отиваш, пътнико?" влезе в класацията ТОП 20 на площад Славейков за най-търсените български книги през последната година, по повод Деня на българската писменост и култура 24 май, 2015 г.

„Гатанки от небето” зае четвърто място в литературната надпревара „Любима книга на България” за 2015 г.

Романът “Бабо, разкажи ми спомен” спечели първото място в националния конкурс “Моята любима книга - 2016”.

Ивинела Самуилова е родена през 1971 г. в Севлиево. Завършва езикова гимназия с испански и английски, а след това – магистратура по богословие във Великотърновския университет. Има и редица допълнителни квалификации и обучения, сред които журналистика и психология. Творческите търсения на Ивинела Самуилова са насочени към вътрешния свят на човека и отношенията му с Бог, света и ближните.