Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи на пловдивската писателка Божана Апостолова Националната награда "Константин Константинов" за цялостен принос. Официалната церемония за награждаване на отличените в Националния фестивал на детската книга беше в Драматичния театър "Стоян Киров" в Сливен.

Това съобщиха от пресцентъра на НС, цитирани от 24 часа. "За мен е голяма чест да присъствам на двадесетото юбилейно издание на фестивала на детската книга, който е знаков", заяви Цвета Караянчева. Тя подчерта, че книгата е нещо много важно, особено в навечерието на 24 май и в Деня на Европа.

Председателят на Народното събрание приветства организаторите и участниците във фестивала и подчерта, че детската книга е вълшебството, което пренася децата в незабравими светове, открива им нови хоризонти. По думите й мисията на издателите е изключително важна да просвещават, да посяват семената на знанието. Това е голямо предизвикателство, но и голяма отговорност, особено когато става въпрос за най-малките, обърна се Цвета Караянчева към наградените.