Това нестандартно за нашите ширини предложение излиза от идеите на феноменалния Найджъл Слейтър. Ето как да се развихрите със замах в кухнята и да оставите едно наистина добро впечатление на себе си и на близките, които ще нагостите с тази салата.
За салатата:
- 1 малка глава лук
- 3 с.л. бял винен оцет
- 500 г дребни картофи
- 6 слайса пушен шарен бекон
- 2 цели пушени скумрии
За дресинга:
- 2 ч.л. дижонска горчица
- 1 пълна с.л. каперси
- 2 с.л. бял винен оцет
- 6 с.л. зехтин
- 4 стръка копър
Начин на приготвяне:
- Обелете и сварете картофите в подсолена вода за 15 минути или до омекване. Прецедете ги и ги нарежете на кубчета.
- Отстранете кожата на пушените скумрии, както и костите. Начупете месото на големи парчета и ги поставете в голяма купа.
- Подредете слайсовете бекон в тава, постлана с хартия за печене. Поставете на най-горното ниво в предварително загрята фурна на 220 градуса за 10 минути, докато станат хрупкави.
- Обелете и нарежете на тънки кръгчета лука. Сложете го в купичка и го залейте с винения оцет. Оставете настрани за 10 минути.
- За дресинга в купичка смесете горчицата, каперсите, оцета, нарязания копър и зехтина. Разбъркайте много добре. Поставете лука в дресинга и разбъркайте.
- Добавете нарязаните картофи при пушената скумрия. Нарежете или накъсайте на големи парчета бекона и добавете и него. Залейте с дресинга с лук и разбъркайте салатата много добре.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
22.11.24 22:22
488
Православната църква почита днес Свети Мартин
22.11.24 22:22
1342
Рецепта за вкусни сладки с ябълки и канела
22.11.24 22:22
13921
Акценти
Бог Дионис посреща любителите на хубавото вино в Пловдив
22.11.24 22:22
2021
За пети път: Не избраха председател на Народното събрание
22.11.24 22:22
2015
Полицията в Пловдив издирва мъж, заподозрян в кражба
22.11.24 22:22
11702
Пореден случай на скорпион, открит в дома на пловдивчанин
22.11.24 22:22
9999