Продукти:
- 500 г картофи
- 150–200 г кисело мляко
- 5 скилидки чесън
- 100 г каперси
- 1/4 връзка копър
- кората и сокът от 1 лимон
- 100 мл зехтин
- сол на вкус
- зехтин и копър за поднасяне
Начин на приготвяне:
- Обелете и сварете картофите в подсолена вода.
- След това, докато са още горещи, направете пюре с помощта на преса за картофи.
- Разбъркайте ги с киселото мляко.
- Обелете чесъна и го смелете в блендер заедно с каперсите, наситнения копър, настърганата кората от лимона и неговия сок.
- Добавете картофите и зехтина и отново разбъркайте. Поднесете с още малко зехтин и листенца копър.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Как да си приготвим шоколадова торта без захар и печене
08.11.25 23:15
822
Бързи и вкусни хрупкави картофи в еър фрайър
05.11.25 23:14
7163
Темите на Traffic News
Вирус с дълъг възстановителен период върлува в Пловдив
25.10.25 14:00
59276