
Продукти:
- 500 г картофи
- 150–200 г кисело мляко
- 5 скилидки чесън
- 100 г каперси
- 1/4 връзка копър
- кората и сокът от 1 лимон
- 100 мл зехтин
- сол на вкус
- зехтин и копър за поднасяне
Начин на приготвяне:
- Обелете и сварете картофите в подсолена вода.
- След това, докато са още горещи, направете пюре с помощта на преса за картофи.
- Разбъркайте ги с киселото мляко.
- Обелете чесъна и го смелете в блендер заедно с каперсите, наситнения копър, настърганата кората от лимона и неговия сок.
- Добавете картофите и зехтина и отново разбъркайте. Поднесете с още малко зехтин и листенца копър.
Изпрати на приятел:
Акценти

Белият дом потвърди: САЩ спират военната помощ за Украйна
04.03.25 12:27
3852




Премиерът свиква Съвета по сигурността
04.03.25 12:27
2064

ЕС с план за превъоръжаване за 800 млрд. евро
04.03.25 12:27
264



Голяма авария остави няколко квартала на Пловдив без ток
04.03.25 12:27
12225