Продукти:
- 500 г картофи
- 150–200 г кисело мляко
- 5 скилидки чесън
- 100 г каперси
- 1/4 връзка копър
- кората и сокът от 1 лимон
- 100 мл зехтин
- сол на вкус
- зехтин и копър за поднасяне
Начин на приготвяне:
- Обелете и сварете картофите в подсолена вода.
- След това, докато са още горещи, направете пюре с помощта на преса за картофи.
- Разбъркайте ги с киселото мляко.
- Обелете чесъна и го смелете в блендер заедно с каперсите, наситнения копър, настърганата кората от лимона и неговия сок.
- Добавете картофите и зехтина и отново разбъркайте. Поднесете с още малко зехтин и листенца копър.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Как да си приготвим бърза туршия със зеле
08.12.25 23:15
1521
Рецепта за кекс със сини боровинки
06.12.25 23:15
12208
Рецепта за домашен чипс от картофи
05.12.25 23:15
2435
Акценти
Виж всички
Жалби блокираха проекти за над 40 млн. лв. в Пловдив
08.12.25 19:00
10826
Свлачище блокира път в Смолянско
09.12.25 13:22
1323
Църквата почита Света Анна - майка на Богородица
09.12.25 08:12
1620
Приеха бюджета на ДОО за 2026 г. на първо четене
09.12.25 13:13
1553