Продукти:
- 500 г картофи
- 150–200 г кисело мляко
- 5 скилидки чесън
- 100 г каперси
- 1/4 връзка копър
- кората и сокът от 1 лимон
- 100 мл зехтин
- сол на вкус
- зехтин и копър за поднасяне
Начин на приготвяне:
- Обелете и сварете картофите в подсолена вода.
- След това, докато са още горещи, направете пюре с помощта на преса за картофи.
- Разбъркайте ги с киселото мляко.
- Обелете чесъна и го смелете в блендер заедно с каперсите, наситнения копър, настърганата кората от лимона и неговия сок.
- Добавете картофите и зехтина и отново разбъркайте. Поднесете с още малко зехтин и листенца копър.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Здравословна рецепта: Бананови бисквити без захар
10.12.24 07:10
13387
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
10.12.24 07:10
682
Православната църква почита днес Свети Мартин
10.12.24 07:10
1522
Акценти
Пеевски: Най-мощният лек за демокрацията са новите избори
10.12.24 07:10
1355
Боряна Калейн слага край на състезателната си кариера
10.12.24 07:10
2481