
Продукти:
- 500 г картофи
- 150–200 г кисело мляко
- 5 скилидки чесън
- 100 г каперси
- 1/4 връзка копър
- кората и сокът от 1 лимон
- 100 мл зехтин
- сол на вкус
- зехтин и копър за поднасяне
Начин на приготвяне:
- Обелете и сварете картофите в подсолена вода.
- След това, докато са още горещи, направете пюре с помощта на преса за картофи.
- Разбъркайте ги с киселото мляко.
- Обелете чесъна и го смелете в блендер заедно с каперсите, наситнения копър, настърганата кората от лимона и неговия сок.
- Добавете картофите и зехтина и отново разбъркайте. Поднесете с още малко зехтин и листенца копър.
Изпрати на приятел:
Избор на редактора
- 18:00 Папагалът Жоро се сбогува със свободата! Предаде се, премръзнал
- 20:00 Млад строител от Пловдив изгражда едни от най-модерните сгради ВИДЕО
- 20:00 Родители, учители и профсъюза в спор: Реформа или регрес би било оценка „Дисциплина" и глоби при нарушения?
- 10:00 Надпревара за санирането в Пловдив за 80 млн. лева, районните кметове ще движат поръчките
Още от категорията

Рататуй с червени чушки, тиквички и патладжан
03.02.23 08:52
290

Лесен и бърз десет с цедено кисело мляко, печени орехи и мед
03.02.23 08:52
584

Печени пилешки гърди с цитрусов сос, мед и горчица
03.02.23 08:52
401
Акценти

Румен Радев обяви имената на служебните министри
03.02.23 08:52
5717





Какво очаква Козирог, Водолей и Риби през месец ФЕВРУАРИ?
03.02.23 08:52
16834
Темите на Traffic News

Нов живот за сградите - емблеми на Пловдив
03.02.23 08:52
9764