Пай с телешко месо е чудесна идея да приготвите месото и заленчуците по нов начин. Опитайте!
Необходими продукти:
телешко месо - 1 кг шол
бутертесто - 400 г
яйца - 1 бр
гъби - 350 г (пачи крак, печурки, манатарки)
лук - 300 г шалот
тиквички - 250 г зукини
червено вино - 200 мл
бульон - 200 мл гъбен
чесън - 5 скилидки
сол
пипер - на вкус
розмарин - 2 бр.
зехтин - 2 с.л.
Начин на приготвяне:
Обработваме продуктите по следния начин: измиваме и почистваме гъбите, нарязваме лука и тиквичката, месото и чесъна. Големината на парчетата е произволна, но не бива да са много едри.
Нагряваме в тиган зехтина и в него запържваме месото. Прибавяме всички останали нарязани съставки и за 3-4 минути разбъркваме на умерен огън.
Прибавяме виното и бульона. Прибавяме подправките и задушаваме, докато месото омекне. Прехвърляме го в йенска тенджера.
Отгоре покриваме с бутер тестото и леко го подвиваме навътре. Намазваме с разбито яйце и печем 25-30 минути на 180 градуса.
Поднасяме в съда, в който сме го пекли.
Още от категорията
Виж всички
Рецепта за постен тиквеник за Бъдни вечер
Сочен огретен от тиквички с много кашкавал
Рецепта за питка за Бъдни вечер
Акценти
Виж всички
Румен Радев започва консултациите за ново правителство
Тормозят жена от София, бореща се срещу незаконни постройки
Заря за пловдивската гордост: Радина Величкова навърши 18