
Пай с телешко месо е чудесна идея да приготвите месото и заленчуците по нов начин. Опитайте!
Необходими продукти:
телешко месо - 1 кг шол
бутертесто - 400 г
яйца - 1 бр
гъби - 350 г (пачи крак, печурки, манатарки)
лук - 300 г шалот
тиквички - 250 г зукини
червено вино - 200 мл
бульон - 200 мл гъбен
чесън - 5 скилидки
сол
пипер - на вкус
розмарин - 2 бр.
зехтин - 2 с.л.
Начин на приготвяне:
Обработваме продуктите по следния начин: измиваме и почистваме гъбите, нарязваме лука и тиквичката, месото и чесъна. Големината на парчетата е произволна, но не бива да са много едри.
Нагряваме в тиган зехтина и в него запържваме месото. Прибавяме всички останали нарязани съставки и за 3-4 минути разбъркваме на умерен огън.
Прибавяме виното и бульона. Прибавяме подправките и задушаваме, докато месото омекне. Прехвърляме го в йенска тенджера.
Отгоре покриваме с бутер тестото и леко го подвиваме навътре. Намазваме с разбито яйце и печем 25-30 минути на 180 градуса.
Поднасяме в съда, в който сме го пекли.
- 18:00 Папагалът Жоро се сбогува със свободата! Предаде се, премръзнал
- 20:00 Млад строител от Пловдив изгражда едни от най-модерните сгради ВИДЕО
- 20:00 Родители, учители и профсъюза в спор: Реформа или регрес би било оценка „Дисциплина" и глоби при нарушения?
- 18:00 Големи сте! Шест номинации за Пловдив за наградите "Икар"
Още от категорията

Рулца от патладжан с чери домати, моцарела и пармезан

Рататуй с червени чушки, тиквички и патладжан

Лесен и бърз десет с цедено кисело мляко, печени орехи и мед
Темите на Traffic News

Нов живот за сградите - емблеми на Пловдив
