Пай с телешко месо е чудесна идея да приготвите месото и заленчуците по нов начин. Опитайте! 

Необходими продукти:

телешко месо - 1 кг шол
бутертесто - 400 г
яйца - 1 бр
гъби - 350 г (пачи крак, печурки, манатарки)
лук - 300 г шалот
тиквички - 250 г зукини
червено вино - 200 мл
бульон - 200 мл гъбен
чесън - 5 скилидки
сол
пипер - на вкус
розмарин - 2 бр.
зехтин - 2 с.л.

Начин на приготвяне:

Обработваме продуктите по следния начин: измиваме и почистваме гъбите, нарязваме лука и тиквичката, месото и чесъна. Големината на парчетата е произволна, но не бива да са много едри.

Нагряваме в тиган зехтина и в него запържваме месото. Прибавяме всички останали нарязани съставки и за 3-4 минути разбъркваме на умерен огън.

Прибавяме виното и бульона. Прибавяме подправките и задушаваме, докато месото омекне. Прехвърляме го в йенска тенджера.

Отгоре покриваме с бутер тестото и леко го подвиваме навътре. Намазваме с разбито яйце и печем 25-30 минути на 180 градуса.

Поднасяме в съда, в който сме го пекли.