Днешното предложение за рецепта е лек шоколадов десерт с перфектна текстура и вкус. Става въпрос за най-кремообразната и сладка шоколадова бисквитена торта, за която винаги сте си мечтали.
Съставки:
За долната част:
350 г натрошени бисквити (за предпочитане шоколадови)
100 г масло
Относно пълнежа:
350 мл сладка заквасена сметана
400 г заквасена сметана
100 г пудра захар
200 г шоколад
Относно глазурата:
150 г шоколад
150 мл сладка заквасена сметана
Приготвяне:
Първо разтопете маслото, след което смелете бисквитите в блендер. Добавете натрошените бисквити към разтопеното масло и разбъркайте. Поставете обръч с диаметър 26 см върху чиния, след това изсипете бисквитите и маслото и ги притиснете с ръка като ги изравните.
Разтопете шоколада на слаб огън, пара или микровълнова фурна. Заквасената сметана и пудра захар разбъркайте с миксер.
След това разбийте сладката сметана, смесете я със заквасената сметана и я добавете към разтопения шоколад, който не трябва да се охлажда, след което разбийте отново всичко. Изсипете сместта върху бисквитения блат, изравнете я, след това я поставете в хладилника за половин час.
През това време загрейте 150 мл сладка заквасена сметана и докато е гореща, изсипете смачкания 150 г шоколад. Разбъркайте, докато получите глазура.
Изсипете го върху пълнежа, разпределете го, за да лежи добре навсякъде и го приберете в хладилника за няколко часа. Прокарайте влажен, тънък нож около обръча и го издърпайте.
Можете да украсите тортата с пресни малини или боровинки.
Добър апетит!
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква