Пастата винаги е добре дошла като идея, независимо в кой период от годината се намираме. Хубавото на това италианско произведение на изкуството е, че можете да го съчетаете с толкова различни сосове и винаги ще стане прекрасно.

А на прага на лятото – какво по-добро предложение от паста с морски дарове. Ето ви една класическа италианска рецепта, на която да заложите:

Продукти

  • 1 пакет паста по избор – за предпочитане лингиуни или друга дълга паста
  • скариди
  • миди
  • 1 червена люта чушка
  • 1 скилидка чесън
  • 100 мл бяло вино
  • 0.5 връзка магданоз
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Сварете пастата във вряща подсолена вода.
  2. В дълбок тиган запържете нарязаните на много ситно люта чушка и чесън. След това сложете мидите и захлупете, докато те се отворят. Тогава излейте виното и овкусете със сол и черен пипер. Добавете предварително почистените скариди - може два вида. Захлупете отново.
  3. Прецедете лингуините и ги сложете в голяма купа. Поръсете с малко зехтин. Добавете задушените морски дарове и разбъркайте хубаво. Поръсете с нарязан магданоз и отново разбъркайте.
  4. Яжте направо от купата.