
Пастата винаги е добре дошла като идея, независимо в кой период от годината се намираме. Хубавото на това италианско произведение на изкуството е, че можете да го съчетаете с толкова различни сосове и винаги ще стане прекрасно.
А на прага на лятото – какво по-добро предложение от паста с морски дарове. Ето ви една класическа италианска рецепта, на която да заложите:
Продукти
- 1 пакет паста по избор – за предпочитане лингиуни или друга дълга паста
- скариди
- миди
- 1 червена люта чушка
- 1 скилидка чесън
- 100 мл бяло вино
- 0.5 връзка магданоз
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- Сварете пастата във вряща подсолена вода.
- В дълбок тиган запържете нарязаните на много ситно люта чушка и чесън. След това сложете мидите и захлупете, докато те се отворят. Тогава излейте виното и овкусете със сол и черен пипер. Добавете предварително почистените скариди - може два вида. Захлупете отново.
- Прецедете лингуините и ги сложете в голяма купа. Поръсете с малко зехтин. Добавете задушените морски дарове и разбъркайте хубаво. Поръсете с нарязан магданоз и отново разбъркайте.
- Яжте направо от купата.
Изпрати на приятел:
Акценти
Виж всички



Изведнъж стана ясно, че са пълни идиоти
10.10.25 13:00
12601





Две коли се удариха в Тракия, на място има полиция
11.10.25 16:23
2001
Темите на Traffic News

Счупено детство: Скритата истина в една детска градина
28.09.25 22:15
49660