Пастата винаги е добре дошла като идея, независимо в кой период от годината се намираме. Хубавото на това италианско произведение на изкуството е, че можете да го съчетаете с толкова различни сосове и винаги ще стане прекрасно.
А на прага на лятото – какво по-добро предложение от паста с морски дарове. Ето ви една класическа италианска рецепта, на която да заложите:
Продукти
- 1 пакет паста по избор – за предпочитане лингиуни или друга дълга паста
- скариди
- миди
- 1 червена люта чушка
- 1 скилидка чесън
- 100 мл бяло вино
- 0.5 връзка магданоз
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- Сварете пастата във вряща подсолена вода.
- В дълбок тиган запържете нарязаните на много ситно люта чушка и чесън. След това сложете мидите и захлупете, докато те се отворят. Тогава излейте виното и овкусете със сол и черен пипер. Добавете предварително почистените скариди - може два вида. Захлупете отново.
- Прецедете лингуините и ги сложете в голяма купа. Поръсете с малко зехтин. Добавете задушените морски дарове и разбъркайте хубаво. Поръсете с нарязан магданоз и отново разбъркайте.
- Яжте направо от купата.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
22.11.24 17:00
486
Православната църква почита днес Свети Мартин
22.11.24 17:00
1340
Рецепта за вкусни сладки с ябълки и канела
22.11.24 17:00
13913
Акценти
Бог Дионис посреща любителите на хубавото вино в Пловдив
22.11.24 17:00
774
За пети път: Не избраха председател на Народното събрание
22.11.24 17:00
1575
Полицията в Пловдив издирва мъж, заподозрян в кражба
22.11.24 17:00
7516
Пореден случай на скорпион, открит в дома на пловдивчанин
22.11.24 17:00
7095
Спират светофари на кръстовище в Смирнеснки заради ремонт
22.11.24 17:00
2048