
Пастата винаги е добре дошла като идея, независимо в кой период от годината се намираме. Хубавото на това италианско произведение на изкуството е, че можете да го съчетаете с толкова различни сосове и винаги ще стане прекрасно.
А на прага на лятото – какво по-добро предложение от паста с морски дарове. Ето ви една класическа италианска рецепта, на която да заложите:
Продукти
- 1 пакет паста по избор – за предпочитане лингиуни или друга дълга паста
- скариди
- миди
- 1 червена люта чушка
- 1 скилидка чесън
- 100 мл бяло вино
- 0.5 връзка магданоз
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- Сварете пастата във вряща подсолена вода.
- В дълбок тиган запържете нарязаните на много ситно люта чушка и чесън. След това сложете мидите и захлупете, докато те се отворят. Тогава излейте виното и овкусете със сол и черен пипер. Добавете предварително почистените скариди - може два вида. Захлупете отново.
- Прецедете лингуините и ги сложете в голяма купа. Поръсете с малко зехтин. Добавете задушените морски дарове и разбъркайте хубаво. Поръсете с нарязан магданоз и отново разбъркайте.
- Яжте направо от купата.
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Вкусна рецепта за пилешки Хепи късчета
11.07.25 23:15
3645

Как да си приготвим вкусен сладкиш с череши с малко брашно
08.07.25 23:15
776

Рецепта за вкусни пилешки дробчета
07.07.25 23:15
639
Акценти


Откриха изчезналият в Пловдив Даниел
13.07.25 08:55
2608

Кари оцеля след жестока катастрофа, за да помага на другите
12.07.25 14:30
8678



Адвокат нарече катастрофиралата Дебора "боклук"
13.07.25 09:37
1120


