Понякога класическите рецепти могат да бъдат най-вкусни. В същото време съставките може да намерите във всеки магазин, а подготовката никак не е трудно.
Ето и какво ви трябва за една класическа торта Павлова:
- маскарпоне- 250 г
- пудра захар- 50 г
- белтъци- 4 бр.
- захар- 200 г
- плодове- за украса
- нишесте- 1 с.л. царевично
- ванилия- 1 бр.
- сладкарска сметана- 80 мл
- лимонов сок- 1 с.л.
Как да я направим:
Разбийте белтъци на пяна и добавете захарта към тях. Разбийте отново. Добавете ванилията, нишестето и лимоновия сок. Разбийте за минута.
Направете кръг върху хартия за печете 22 см. Обърнете очертаното към дъното и сипете сместа за торта Павлова.
Разстелете и направете вдлъбнатина. Включете фурната на 130 градуса, сложете тавата, намалете на 110 градуса и печете за 90 минути. Оставете да изстине.
Разбийте пудрата захара, маскарпонето и сметаната. Прехвърлете блата в чиния и сложете крема.
Украсете готовата целувчена торта с плодове по желание.
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш