Понякога класическите рецепти могат да бъдат най-вкусни. В същото време съставките може да намерите във всеки магазин, а подготовката никак не е трудно.

Ето и какво ви трябва за една класическа торта Павлова:

  • маскарпоне- 250 г
  • пудра захар- 50 г
  • белтъци- 4 бр.
  • захар- 200 г
  • плодове- за украса
  • нишесте- 1 с.л. царевично
  • ванилия- 1 бр.
  • сладкарска сметана- 80 мл
  • лимонов сок- 1 с.л.

Как да я направим:

Разбийте белтъци на пяна и добавете захарта към тях. Разбийте отново. Добавете ванилията, нишестето и лимоновия сок. Разбийте за минута.

Направете кръг върху хартия за печете 22 см. Обърнете очертаното към дъното и сипете сместа за торта Павлова.

Разстелете и направете вдлъбнатина. Включете фурната на 130 градуса, сложете тавата, намалете на 110 градуса и печете за 90 минути. Оставете да изстине.

Разбийте пудрата захара, маскарпонето и сметаната. Прехвърлете блата в чиния и сложете крема.

Украсете готовата целувчена торта с плодове по желание.