Само няколко съставки са нужни, за да направите домашен вариант на течен шоколад, който в същото време да не е калорийна бомба. Правилно разбрахте – хем шоколад, хем без захар. На всичкото отгоре става и съвсем лесно. Ето и какво ви е необходимо и как се приготвя:
Продукти:
150г сурови лешници
260г фурми почистени от костилкте
225г растително мляко по избор (кокосово, бадемово, спелтово и т.н.)
25г тъмно какао на прах
10г кокосово масло
А ето и как да направите изкушението:
Запечете лешниицте на 200°C за 10 минути, а след това махнете обелките. В блендер сложете фурмите, млякото, какаото и кокосовото масло, накрая и лешниците.
Разбийте всичко докато не получите гладък шоколадов крем. За аромат може да сложите и малко ванилия.
Бон апети!
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш