Само няколко съставки са нужни, за да направите домашен вариант на течен шоколад, който в същото време да не е калорийна бомба. Правилно разбрахте – хем шоколад, хем без захар. На всичкото отгоре става и съвсем лесно. Ето и какво ви е необходимо и как се приготвя:
Продукти:
150г сурови лешници
260г фурми почистени от костилкте
225г растително мляко по избор (кокосово, бадемово, спелтово и т.н.)
25г тъмно какао на прах
10г кокосово масло
А ето и как да направите изкушението:
Запечете лешниицте на 200°C за 10 минути, а след това махнете обелките. В блендер сложете фурмите, млякото, какаото и кокосовото масло, накрая и лешниците.
Разбийте всичко докато не получите гладък шоколадов крем. За аромат може да сложите и малко ванилия.
Бон апети!
Още от категорията
Виж всички
Рецепта за постен тиквеник за Бъдни вечер
Сочен огретен от тиквички с много кашкавал
Рецепта за питка за Бъдни вечер
Акценти
Виж всички
Румен Радев започва консултациите за ново правителство
Тормозят жена от София, бореща се срещу незаконни постройки
Заря за пловдивската гордост: Радина Величкова навърши 18