Само няколко съставки са нужни, за да направите домашен вариант на течен шоколад, който в същото време да не е калорийна бомба. Правилно разбрахте – хем шоколад, хем без захар. На всичкото отгоре става и съвсем лесно. Ето и какво ви е необходимо и как се приготвя:

Продукти:

150г сурови лешници

260г фурми почистени от костилкте

225г растително мляко по избор (кокосово, бадемово, спелтово и т.н.)

25г тъмно какао на прах

10г кокосово масло

А ето и как да направите изкушението:

Запечете лешниицте на 200°C за 10 минути, а след това махнете обелките. В блендер сложете фурмите, млякото, какаото и кокосовото масло, накрая и лешниците.

Разбийте всичко докато не получите гладък шоколадов крем. За аромат може да сложите и малко ванилия.

 Бон апети!