Бързо, лесно, интересно. В основата на кулинарията са залегнали яйцата, които са едновременно полезен, евтин и достъпен продукт. Експериментите с тях винаги си заслужават, затова днес ви представяме още една опция, да си приготвите закуска, обяд или вечеря с тяхна помощ :
Необходими продукти:
- яйца - 2 бр.
- пресен чесън - листа
- черен пипер
- сол
- оцет - 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
- Внимателно се отделят белтъците и жълтъците, като внимаваме да не се спукат жълтъците. Белтъците разбиваме с миксер на пухкава гъста пяна заедно с оцета.
- След като сме разбили белтъците ги разделяме на две и слагаме върху хартия за печене (аз съм използвала листчета за мъфини), като ги оформяме като облаче.
- Слагаме ги да се пекат за 5 минути на 200 градуса във фурната и след това изваждаме и слагаме отгоре в центъра по един жълтък, връщане във фурната за още 10 минути или до готовност.
- След като ги извадим от фурната ги поръсваме със ситно нарязан чесън, сол и черен пипер.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
22.11.24 21:32
488
Православната църква почита днес Свети Мартин
22.11.24 21:32
1342
Рецепта за вкусни сладки с ябълки и канела
22.11.24 21:32
13921
Акценти
Бог Дионис посреща любителите на хубавото вино в Пловдив
22.11.24 21:32
1897
За пети път: Не избраха председател на Народното събрание
22.11.24 21:32
1982
Полицията в Пловдив издирва мъж, заподозрян в кражба
22.11.24 21:32
11398
Пореден случай на скорпион, открит в дома на пловдивчанин
22.11.24 21:32
9739