Бързо, лесно, интересно. В основата на кулинарията са залегнали яйцата, които са едновременно полезен, евтин и достъпен продукт. Експериментите с тях винаги си заслужават, затова днес ви представяме още една опция, да си приготвите закуска, обяд или вечеря с тяхна помощ :
Необходими продукти:
- яйца - 2 бр.
- пресен чесън - листа
- черен пипер
- сол
- оцет - 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
- Внимателно се отделят белтъците и жълтъците, като внимаваме да не се спукат жълтъците. Белтъците разбиваме с миксер на пухкава гъста пяна заедно с оцета.
- След като сме разбили белтъците ги разделяме на две и слагаме върху хартия за печене (аз съм използвала листчета за мъфини), като ги оформяме като облаче.
- Слагаме ги да се пекат за 5 минути на 200 градуса във фурната и след това изваждаме и слагаме отгоре в центъра по един жълтък, връщане във фурната за още 10 минути или до готовност.
- След като ги извадим от фурната ги поръсваме със ситно нарязан чесън, сол и черен пипер.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Мазнините за готвене - коя е най-здравословната
19.03.24 05:50
14891
Перфектните пържени картофки - ето каква е тайната
19.03.24 05:50
1320
Как да си приготвим най-засищащата салата
19.03.24 05:50
3716
Акценти
Мъжът, убил майка си в Съдийски, бил собственик на фирма
19.03.24 05:50
15619
Възрастен мъж загина при пожар в караваната си в Пловдиско
19.03.24 05:50
2442
Почина Ангел Марин, вицепрезидент на Георги Първанов
19.03.24 05:50
5714
Шофьор на рейс рискува живота на десетки хора край Пловдив
19.03.24 05:50
9731