Бързо, лесно, интересно. В основата на кулинарията са залегнали яйцата, които са едновременно полезен, евтин и достъпен продукт. Експериментите с тях винаги си заслужават, затова днес ви представяме още една опция, да си приготвите закуска, обяд или вечеря с тяхна помощ :

Необходими продукти:

  • яйца - 2 бр.
  • пресен чесън - листа
  • черен пипер
  • сол
  • оцет - 1 ч.л.

Начин на приготвяне:

  1. Внимателно се отделят белтъците и жълтъците, като внимаваме да не се спукат жълтъците. Белтъците разбиваме с миксер на пухкава гъста пяна заедно с оцета.
  2. След като сме разбили белтъците ги разделяме на две и слагаме върху хартия за печене (аз съм използвала листчета за мъфини), като ги оформяме като облаче.
  3. Слагаме ги да се пекат за 5 минути на 200 градуса във фурната и след това изваждаме и слагаме отгоре в центъра по един жълтък, връщане във фурната за още 10 минути или до готовност.
  4. След като ги извадим от фурната ги поръсваме със ситно нарязан чесън, сол и черен пипер.