
Необходими продукти:
- китайско зеле - 1 малка зелка
- червено цвекло - 1 глава
- бяла ряпа - 1 бр
- моркови - 2 бр.
За дресинга:
- лимонов сок - от 1 лимон
- зехтин - 2 с.л.
- балсамов оцет - 1 с.л.
- сол
Начин на приготвяне:
Китайското зеле се нарязва на конци. Червеното цвекло, бялата ряпа и морковите се обелват, след което се настъргват на едро.
Зеленчуците се поставят в купа и се разбъркват добре.Поръсват се със сол на вкус и отново се объркват.
Дресингът се приготвя като се смесят изцеденият лимонов сок, зехтинът и балсамовият оцет.
Салатата се поднася полята с приготвения дресинг.
Източник : Gotvach.bg
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Рецепта за крамбъл с ревен и ягоди
29.07.25 23:14
376

От жаравата до фурната: Историята на гювеча
20.07.25 23:14
1389

Вкусна рецепта за пилешки Хепи късчета
11.07.25 23:15
10042
Акценти


Търсят десетки млади лекари в Пловдив и областта
17.08.25 10:00
5856






Възрастен мъж е бил открит обесен в дома си в Пловдивско
18.08.25 21:45
17684
