
Необходими продукти:
- китайско зеле - 1 малка зелка
- червено цвекло - 1 глава
- бяла ряпа - 1 бр
- моркови - 2 бр.
За дресинга:
- лимонов сок - от 1 лимон
- зехтин - 2 с.л.
- балсамов оцет - 1 с.л.
- сол
Начин на приготвяне:
Китайското зеле се нарязва на конци. Червеното цвекло, бялата ряпа и морковите се обелват, след което се настъргват на едро.
Зеленчуците се поставят в купа и се разбъркват добре.Поръсват се със сол на вкус и отново се объркват.
Дресингът се приготвя като се смесят изцеденият лимонов сок, зехтинът и балсамовият оцет.
Салатата се поднася полята с приготвения дресинг.
Източник : Gotvach.bg
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Вкусна рецепта за печени патладжани с таханов сос
13.09.25 23:15
5363

Как да си приготвим домашна майонеза
10.09.25 23:31
770

Тайните за перфектно пилешко на скара
03.09.25 23:26
17668
Акценти
Виж всички






Преизбраха управителите на две лечебни заведения в Пловдив
17.09.25 16:00
6562


Лодка на сухо предизвика катастрофа на пловдивско кръстовище
18.09.25 11:51
3724