Необходими продукти:
- китайско зеле - 1 малка зелка
- червено цвекло - 1 глава
- бяла ряпа - 1 бр
- моркови - 2 бр.
За дресинга:
- лимонов сок - от 1 лимон
- зехтин - 2 с.л.
- балсамов оцет - 1 с.л.
- сол
Начин на приготвяне:
Китайското зеле се нарязва на конци. Червеното цвекло, бялата ряпа и морковите се обелват, след което се настъргват на едро.
Зеленчуците се поставят в купа и се разбъркват добре.Поръсват се със сол на вкус и отново се объркват.
Дресингът се приготвя като се смесят изцеденият лимонов сок, зехтинът и балсамовият оцет.
Салатата се поднася полята с приготвения дресинг.
Източник : Gotvach.bg
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
22.11.24 00:01
478
Православната църква почита днес Свети Мартин
22.11.24 00:01
1331
Рецепта за вкусни сладки с ябълки и канела
22.11.24 00:01
13887