Необходими продукти:

  • китайско зеле - 1 малка зелка
  • червено цвекло - 1 глава
  • бяла ряпа - 1 бр
  • моркови - 2 бр.

За дресинга:

  • лимонов сок - от 1 лимон
  • зехтин - 2 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Китайското зеле се нарязва на конци. Червеното цвекло, бялата ряпа и морковите се обелват, след което се настъргват на едро.

Зеленчуците се поставят в купа и се разбъркват добре.Поръсват се със сол на вкус и отново се объркват.

Дресингът се приготвя като се смесят изцеденият лимонов сок, зехтинът и балсамовият оцет.

Салатата се поднася полята с приготвения дресинг.

 

Източник : Gotvach.bg