Необходими продукти:
- китайско зеле - 1 малка зелка
- червено цвекло - 1 глава
- бяла ряпа - 1 бр
- моркови - 2 бр.
За дресинга:
- лимонов сок - от 1 лимон
- зехтин - 2 с.л.
- балсамов оцет - 1 с.л.
- сол
Начин на приготвяне:
Китайското зеле се нарязва на конци. Червеното цвекло, бялата ряпа и морковите се обелват, след което се настъргват на едро.
Зеленчуците се поставят в купа и се разбъркват добре.Поръсват се със сол на вкус и отново се объркват.
Дресингът се приготвя като се смесят изцеденият лимонов сок, зехтинът и балсамовият оцет.
Салатата се поднася полята с приготвения дресинг.
Източник : Gotvach.bg
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Как да си направим вкусни кето гофрети с кокосово брашно?
29.03.24 17:32
3385
Мазнините за готвене - коя е най-здравословната
29.03.24 17:32
15085
Перфектните пържени картофки - ето каква е тайната
29.03.24 17:32
1491
Акценти
Емблемата на Ботев грейна на Колежа
29.03.24 17:32
3000
Извънредна акция за почистването на „Столипиново" утре
29.03.24 17:32
1401
Големите български превозвачи си дават среща утре в Панаира
29.03.24 17:32
3642