
Необходими продукти:
- китайско зеле - 1 малка зелка
- червено цвекло - 1 глава
- бяла ряпа - 1 бр
- моркови - 2 бр.
За дресинга:
- лимонов сок - от 1 лимон
- зехтин - 2 с.л.
- балсамов оцет - 1 с.л.
- сол
Начин на приготвяне:
Китайското зеле се нарязва на конци. Червеното цвекло, бялата ряпа и морковите се обелват, след което се настъргват на едро.
Зеленчуците се поставят в купа и се разбъркват добре.Поръсват се със сол на вкус и отново се объркват.
Дресингът се приготвя като се смесят изцеденият лимонов сок, зехтинът и балсамовият оцет.
Салатата се поднася полята с приготвения дресинг.
Източник : Gotvach.bg
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Започнете деня правилно: Какво е най-добре да закусваме
23.03.23 15:45
989

Само три съставки: рецепта за сочен шоколадов кекс
23.03.23 15:45
4601

Пилешка салата, богата на протеин
23.03.23 15:45
469
Акценти







Бум на инфекциозните заболявания сред малките деца в Пловдив
23.03.23 15:45
4538

Тир паркинг до Митницата в Пловдив се оказа незаконен
23.03.23 15:45
10198

Разбиха наркооранжерии край Пазарджик, има задържан
23.03.23 15:45
3966