Пловдивчанин отнесе солен акт заради своеволия на магистрала Тракия. Водачът ще се раздели с книжката си за 3 месеца и ще плати 1000 лева глоба.  Наказанието идва след решение на Районен съд.

Шофьорът бил спипан на аутобана преди един от входовете за Пловдив. Той управлявал мерцедеса си повече от 3 километра в аварийната лента. Виждайки нарушението, униформени го спряли и го глобили.

Според закона за движение по пътя, МПС-тата имат право да спрат в аварийната лента при технически проблем или здравословен такъв на водач или пасажери. По време на проверката и съставянето на акта обаче виновникът не казал причината за тези си действия.

Не след дълго обаче, когато му било изготвено наказателното постановление, мъжът подал жалба до съда за отмяна на санкцията. Като причина той посочил, че е имал здравословен проблем, който е наложил движение на колата в аварийната лента. За да е по-достоверно, пловдивчанинът приложил бележка от лекар. В нея било описано, че мъжът не е бил добре.

Въпреки това обаче, водачът не успя да „отърве кожата”. Магистратите потвърдиха глобата, като в мотивите е посочено, че кола без специален режим не може да се движи в аварийната лента. По здравословни причини може единствено да се отбие и спре, но не и колата да бъде в ход.

Снимка: Илюстративна