Битова драма най-вероятно стои зад двата трупа, които бяха намерени край софийското село Негован. Това коментираха пред TrafficNews запознати с разследването на бруталното убийство. 

През уикенда край водоема до селото бяха намерени останките от два разложени и разфасовани трупа със следи от огнестрелни рани в черепите. 

Първите експертизи сочат, че телата са на възрастни мъж и жена, съобщи bTV. Най-вероятно те са били убити преди два месеца. Първоначално са смъртоносно простреляни в главата, а след това - разчленени и изхвърлени край водоема. Криминалистите работят и по версията жертвите да са убити от техен роднина и да не са били обявявани за издирване.

 Подобна хипотеца изказа и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

"След извършване на повторния оглед са открити множество човешки останки в 3 бидона и 5 чувала. Те сочат, че се касае за два трупа. Единият със сигурност на жена, за другия все още не се знае какъв е полът на жертвата.   Напълно възможно е убийството да е извършено от родственик и лицата да не са обявени за издирване", каза тя.

Много е вероятно убийствата да са извършени на друго място и разфасованите тела да са докарани и хвърлени край Негован, за да бъдат заличени следите и да се затрудни разкриването на самоличността на жертвите, коментират още криминалистите.

Днес беше направен нов оглед на района около водоема, като този път участваха и следови кучета. Следи от други трупове или човешки останки не бяха открити..

Румяна Арнаудова: Двойното убийство в Негован може да е извършено от роднина на жертвитеСамопризнанието на Трифонов е различно от това в съдебна зала, обясни говорителят на гл. прокурор