Районен съд- Пловдив наложи наказание-глоба в размер на 1000 лева на жена, която е удряла с юмруци и ругала шофьорка на пловдивско кръстовище. Ситуацията се е разиграла на 21 юли 2021г. около обяд, когато пострадалата  е решила да посети майка си. Тя се е придвижвала до адреса с лек автомобил, който обичайно паркирала пред жилищната сграда.На кръстовището с ул. „Лайпциг“ и ул. „Гаврил Кръстевич“, тя спряла, за да пропусне движещите се по пътя с предимство автомобили. В този момент обаче, пред автомобила й спрял Мерцедес, управляван от обвиняемата, а вътре се е возил и синът й.

Обвиняемата слязла от мерцедеса си и се насочила към пострадалата със закани за убийство и псувни. Когато стигнала до вратата на автомобила на пострадалата, през отворения прозорец й нанесла няколко удара с юмрук, като с другата си ръка я дърпала за ръката към себе си. По време на ситуацията притичал на помощ свидетел, който веднага задал въпрос на обвиняемата- защо напада жената? Тогава тя обяснила, че го е направила защото  видяла пострадалата  да управлява автомобила си с бясна скорост и щяла да блъсне детето й .

След обяснението си обвиняемата се е качила в автомобила си, а междувременно пострадалата успяла да снима регистрационния му номер и посетила съдебна медицина, където й е било издадено съдебномедицинско удостоверение. От заключението на назначената в досъдебното производство експертиза е установено,че при инцидента пострадалата е била с травми по лицето и главата.

По делото Районен съд е разпитал свидетели, един от които е синът на обвиняемата. Той твърди ,че инцидентът е станал, заради опасното управление  на автомобил от страна на пострадалата, което принудила майката на свидетеля да  слезе от автомобила си, за да отправи предупреждение към пострадалата жената. От свидетелските разпити се твърди  , че пострадалата често е имала скандали с някого за това как шофира и къде паркира.

Не е установено за пострадалата и обвиняемата да са имали някакъв личен конфликт преди инцидента или да се познават.Този извод не може да бъде опроверган дори да се приеме, че поводът за конфликта са предишни прояви на лошо шофиране от страна на пострадалата.

Така Районен съд –Пловдив е наложил наказание глоба в размер на 1000 лева. По-късно обвиняемата е обжалвала решението на магистратите пред втора инстанция. Окръжен съд- Пловдив е приел, че обвиняемата е имала хулиганско държание.  При извършената цялостна проверка второинстанционният съд не е намерил  допуснати съществени нарушения на процесуалните правила, които да дадат основание за отмяна на решениете, поради което съдът го е потвърдил.