Последователи на супергероя, за който гравитацията не е проблем, обикалят Пловдив, но с престъпни намерения. Двама души са арестувани за нахлуване и кражби от ниските етажи на жилищни и обществени сгради в Пловдив.

Във вторник в Трето районно управление постъпила информация, че от апартамент на първи етаж в квартал „Гагарин“ неизвестен задигнал портмоне с около 400 лева, преминавайки през незатворена врата на тераса. На място е извършен оглед, а работата по „горещи следи“ насочила разследващите към техен 39-годишен познайник. Криминално проявеният и осъждан мъж е задържан още същия ден. След доклад на материалите по образуваното досъдебно производство в Районна прокуратура – Пловдив, той е привлечен като обвиняем и приведен в ареста за срок до 72 часа.

Вчера друг извършител на подобно посегателство се озовал в Четвърто РУ. Около 9.30 ч. помощ в полицията потърсил столичанин, отседнал в къща за гости в централната градска част на областния град, който установил липса на мобилния си телефон от помещение на първи етаж. При последвалата незабавна и професионална реакция на служителите е установен и задържан 44-годишен мъж, също с криминалистични регистрации и присъди. Пред разследващите той направил пълни самопризнания, намерена и иззета е откраднатата от него вещ. По случая е започнато бързо производство.