Заради интимни въпроси съдебното заседание, което решава дали обвиненият за убийството в "Банишоа" Васил Василев ще остане постоянно в ареста, се гледа при закрити врати. Софийският градски съд взе решението по настояване на прокуратурата и адвокатите на Василев.

Причината е, че в част от свидетелските показания има твърде интимни подробности от живота на Василев и на жертвата Калина. 23-годишният мъж не пророни нито дума пред журналистите на влизане в съдебната зала. Той обаче не криеше лицето си и изглеждаше видимо спокоен.

Срещу него е повдигнато обвинение, че е убил по особено мъчителен начин своята приятелка Калина след изблик на ревност заради получен SMS, който момичето отказало да му покаже. Двамата са били гаджета от 4 месеца, но напоследък често са се карали, стана ясно от показания на свидители по делото.

25-годишната Калина, която е дипломирана счетоводителка, но се е подвизавала и като модел на агенцията "Ивет фешън", беше намерена мъртва и напълно гола в апартамента си със следи от душене и побой. Подозренията са, че тя може да е била изнасилена, преди да бъде убита.   

Докараха в съда убиеца на Калина, отказва да говори ВИДЕОВасил Василев е обвинен за смъртта на 25-годишната му приятелка