Васил Василев е бил леко пиян, но в пълно съзнание, когато е убил своята приятелка Калина, с която са имали "бурен нестандартен сексуален живот". Двамата са били сгодени и дори са планирали сватба. Това стана ясно по време на заседанието в Софийски градски съд, който реши да остави за постоянно в ареста 23-годишния готвач.

Според магистратите има достатъчно данни, водещи до обосновано предположение, че обвиняемият е убил умишлено 25-годишната счетоводителка, с която е живеел от 4 месеца. 

От заключението на психиатричната експертиза се установява, че Василев не страда от психично заболяване, както и че няма данни за зависимост към алкохол или наркотици. По време на убийството е пил уиски и успокоителни, но в рамките на нормалното.

Затова според психиатричната експертиза той е бил в пълно съзнание какво прави, въпреки твърденията на зашитата му за обратното.  Прокурорът Иван  Тасков обяви, че Василев е бил леко почерпен, с едва 0,4 промила алкохол в кръвта, докато адвокатът му Христо Чолаков настояваше, че е пил много преди убийството.

Разминаване имаше и за това колко и какви хапчета е изпил обвиняемият. Според обвинението става въпрос само за парацетамол, а защитата твърдеше, че е погълнал два блистера успокоителни заради болки в краката понеже като готвач работел прав. 

Извършеното убийството е тежко и умишлено според прокуратурата и присъдата за подобно престъпление е от 10 до 20 години.

Според магистратите има реална опасност Василев да извърши ново престъпление, въпреки чистото му съдебно минало и затова той следва да бъде оставен в ареста. 

Обвиненият младеж не пророни нито дума при влизането в съда, но изглеждаше почти разплакан. Адвокатът му пък обясни, че Васил казал, че ако наистина е извършил това, в което го обвиняват, ще се покае.

Докараха в съда убиеца на Калина, отказва да говори ВИДЕОВасил Василев е обвинен за смъртта на 25-годишната му приятелка

В началото на заседанието по настояване на прокуратурата и адвокатите на Василев медиите бяха изведени навън, защото

в част от свидетелските показания имало твърде интимни подробности от живота на Василев и на жертвата. 

Бурната връзка на Васил Василев и Калина Симова била съпътствана с нестандартни сексуални практикти, като някои от тях били новост дори за неговия клиент, каза след заседанието на съда адвокатът на обвиняемия Христо Чолаков.

Василев продължава да твърди, че нищо не помни от нощта на убийството, но според прокурор Иван Тасков това е защитна версия. Във фаталната нощ Васил и Калина са имали романтична вечеря. Скарали са се обаче заради за смс, който получава Калина, сочат данни от разследването. Това обаче се оспорва от адвоката на Василев.

"Той е имал всички пароли до телефоните и компютрите на приятелката си", каза защитникът Христо Чолаков. 

Юристи коментираха, че защитата на Васил явно ще заложи на тезата, че той и Калина изобщо не са се карали, а смъртта е резултат от твърде нестандартен секс, което е довело до задушаването на жертвата.