Съдът ще гледа днес мярката за неотклонение на Васил Василев, който е задържан за убийството на неговата приятелка Калина в столичния квартал "Банишора". Срещу 23-годишния мъж е повдигнато обвинение и той е задържан под стража за 72 часа.

Очаква се Василев  да бъде оставен за постоянно в ареста. Вече стана ясно, че той е удушил Калина след изблик на ревност заради получен SMS, който момичето отказало да му покаже. Двамата са били гаджета от 4 месеца, но напоследък често са се карали, стана ясно от показания на свидители по делото.

Младежът, който се препитава като готвач, е направил несръчен опит да са самоубие с въздушна пушка, но се е разминал само с одрасквания. Според баща му Васил е правил неуспешен опит да сложи край на живота си през 2015 г., когато е бил зарязан от тогавашната си приятелка. Очаква се защитата му да твърди, че роденият в Русе младеж е извършил престъплението под въздействието на изпитото голямо количество алкохол. 

Калина е поредната жена у нас, която е убита. Само за миналата година в България черният списък включва 35 случая, сочат данни на Българския фонд за жените. От началото на 2019 г. жертвите вече са две.