Делото срещу известния пловдивски фотограф Димитър Дардов влиза за разглеждане в Пловдивския районен съд. Разпоредителното заседание е насрочено за четвъртък от 11 часа.

42-годишният Дардов бе арестуван през октомври месец 2023 г., след като при обиск, у него бяха открити порнографски материали. В последствие разследващите откриха и доказателства  за извършени блудствени действия със 7-годишно момиченце.

Срещу фотографа са повдигнато две обвинения – за блудство с непълнолетна и за създаване и държане на порнографски материали на лица ненавършили 18 години.

По делото е установено, че през август 2021 г.,  във вила на Върховръх, позната на Дардов оставила дъщеря си да я гледа. Според обвинението, фотографът се е възползвал и е блудствал с детето, като е заснел с мобилно устройство общо 6 порнографски материали, изобразяващи реални блудствени действия и похотливо показване на половите органи.

Той е привлечен като обвиняем и за това, че на 10 октомври 2023 г. в жилище в Пловдив е държал за себе си 10 фото и видеофайлове, изобразяващи открито сексуално поведение, изразяващо се в похотливо показване на половите органи, мастурбация, полово сношение и други, за създаването на които са използвани лица, които ненавършили 18 години.

Защитните тези на фотографа Дардов- по-перверзни и от обвиненията срещу него!Неговото собствено отражение в огледалото обаче разкрива сексулно посегателство върху 7-годишно дете

Разследването по случая е проведено от служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ под надзора на Районна прокуратура-Пловдив.

Припомняме, че Дардов бе сред търсените фотографи в града, известен е със сватбените и абитуриентските си сесии. В официалния си сайт съобщава, че е заснел над 1340 сватби в България и чужбина. Не крие факта, че е снимал и 11 сватбени тържества на служители на НАП. 

Записванията за абитуриентските фотосесии за т.нар. "Клас на Дардов" се правят година по-рано. Занимава се и с портретна фотография.

По време на разпоредителното заседание трябва да стане ясно как ще протече делото срещу фотографа. По време на разглеждането му на мярката за неотклонение, той многократно заяви, че е невинен и ако продължи да поддържа тази тези, то процесът ще протече по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица. В случай, че е „размисли” и се признае за виновен, Дардов може да се ползва с 1/3 редукция на наложената му присъда.

Ако бъде признат за виновен фотографът може да получи до шест години затвор и глоба до 10 000 лева.

Второ обвинение срещу фотографа Дардов- блудствал със 7-годишно момиченцеМъжът поставял скрити камери в съблекални и сервизни помещеня по време на сватбените тържества, които е заснемал

Пловдивският фотограф Дардов не иска да стои в ареста, съдът гледа мярката му за неотклонениеПред съдебната зала обвиняемият заяви, че категорично не е виновен

Оставиха зад решетките фотографа Дардов, обвинен в блудство със 7-годишно момичеТой заяви пред съда, че кадрите не са режисирани и обработвани от него