Алдин Михайлов се призна за виновен по повдигнати пет обвинения и получи минимално наказание от Пловдивския районен съд. Той се изправи пред магистратите за това, че в периода от 23 януари до 14 май тази година при една и съща обстановка и при еднородност на вината, е отправил закани  за убийство към приятелката си.

На различни дати в посочения период мъжът се заканвал на пострадалата с думите, че ще я убие, че има зареден пистолет, че ако не се върне при него, ще я убие с нож, че тя няма да живее, счупил и телефона и др.

На 23 януари отишъл пред къщата на родителите на жената, полял себе си с бензин, държейки в ръката си запалка и заплашил, че ще се самозапали, както и че ще запали къщата и всички, които са в нея, ако пострадалата не се върне при него.

46-годишният мъж сключи споразумение с прокуратурата признавайки всички факти и обстоятелства в обвинителния акт и беше осъден на едно най-тежко наказание от 8 месеца условно с 3 години изпитателен срок. Той трябва да заплати и разноски по делото в размер на 1498 лева, като споразумението не подлежи на обжалване и протест.

В съдебната зала стана ясно, че след като пострадалата е била разпитана, тя няма да предявява граждански иск, защото Алдин и е купил нов, по-скъп телефон и тя е напълно обезщетена. Към днешна дата мъжът и пострадалата отново са заедно.