Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови съдът в Стара Загора спрямо 14-годишнно момче от село Скобелево, което в събота наръга с нож 13-годишно момиче. 

Припомняме, че на 24 октомври в 17:13 часа, в Районно управление на МВР-Казанлък чрез телефон 112 е получено съобщение от Р.З. от с.Скобелево, че доведената му дъщеря, на 13-години, е намушкана с нож в гърдите в двора на къщата им. Пристигналият на място екип на полицията е установил лицето Т.И. на 14-години от Скобелево, за когото е установено, че след спор с Д.Г. в двора на къщата на доведения ѝ баща, я е намушкал с нож в областта на гърдите.

При транспортирането на момичето от екипа на Спешна помощ към Казанлък, същата почива в линейката.

13-годишно момиче беше убито след скандал в СкобелевоСлед спор се е стигнало до инцидента

Причината за свадата, превърнала се в трагедия, била запалка - младежът поискал огънче от момичето, тя му казала, че няма, отправила, според него обидни думи, а той извадил скритият нож в джоба си, пише БТВ. Нанесъл три рани - фатална била тази в областта на сърцето. Девойката издъхнала на път за болницата.

Младежът е задържан няколко часа по-късно. Откриват го в двора на училището в село Скобелево. Криел се в храстите. Той успял да смени дрехите, с които бил облечен, когато нападнал и намушкал момичето. Предупредил и майка си, че е “направил беля”.

Извършителят и жертвата са се познавали