Младеж с дебело криминално досие извърши поредната кражба край Пловдив. 32-годишният жител на монтанското село Ковачница вече се е прочул с множеството си криминални прояви в няколко европейски държави. Преди броени дни униформените от РУ-Първомай влезли в дирите му, след като местен жител подал сигнал, че от автомобила му е откраднат катализатор. 

Сигналът постъпил на 25 октомври от собственик на "Опел Астра". Кражбата станала, докато возилото било паркирано пред дома на собственика в Пърномай. 

От проведените оперативно издирвателни дейности са установени и задържани извършителите на деянието - 32-годишният мъж и 22-годишният му съучастник. 22-годишният софиянец е с наложена мярка "подписка", а по-възрастният мъж е задържан на територията на София.

Междувременно служители на РУ-Карлово разследват още две кражби. 65-годишна жителнка на село Васил Левски съобщила за кражба на винтоверт и перфоратор. Инструментите били задигнати от наследствена къща, която отдавна не била посещавала, като по думите ѝ деянието е извършено в периода от ноември 2019 до август тази година. Стойността на откраднато е в процес на изясняване, а по случая е започнато досъдебно производство.

В ареста е попаднал и 53-годишен жител на сопотненското село Анево. Той е откраднал кон, собственост на 27-годишен жител на село Певците. Престъплението е било извършено през декември миналата година, но излязло наяве при разследване на друго производство.