28 престъпления са извършени през последните денонощие в Пловдив и областта. Разкрити са 16 нарушителя.  5 бързи производства са започнали служителите на реда във връзка с престъпления на водачи, управлявали под въздействие на наркотични вещества.

При проверка на лек автомобил Мерцедес, полицаи  задържали 20- годишен пловдивчанин, шофирал след употреба на марихуана. Водачът на превозното средство бил спрян на „Коматевско шосе“ малко след 18.30 часа, а на контролните въпроси на униформените отговарял несвързано и неадекватно.

За същото престъпление служителите на районното са задържали  още един млад водач- 19- годишен от Неделино. Малко след полунощ на 13 октомври момчето, което управлявало Мерцедес А 180, било спряно на бул. „Кукленско шосе“. Драг чек тестът реагирал положително за употреба на амфетамин.

За шофиране след употреба на канабис в ареста е задържан друг 27- годишен водач на форд фокус. Проверката на младия мъж, който е от Пловдив, била извършена в 22,55 часа на бул. „Цар Борис III Обединител“ от автопатрул на районното управление. Водачът няма предишни криминални прояви.  

Дрогиран бе задържан и в Стамболийски. Двадесет минути след полунощ на 13 октомври, автопатрул на районното спрял в близост до пътен възел „Ортахан“ водач на БМВ. Тестът за употреба на 24- годишния мъж зад волана, реагирал положително за употреба на афметамин. Водачът, който е от Стамболийски, управлявал превозно средство чужда собственост.

Междувременно 30 килограма тютюн откриха в багажника на лек автомобил „Пежо“, служители на Шесто РУ. В предиобедните часове на 12 октомври проверяващи спрели превозното средство на улица „Елба“ в Столипиново.  Автомобилът бил управляван от 50-годишна жителка на гр. Стара Загора, а безакцизната стока - скрита в багажника на пежото. Иззети са три найлонови чувала със ситно натрошен тютюн. За извършеното престъпление жената е задържана в полицейския арест за срок до 24 часа.