Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд – Пловдив, с което са намалени наказанията на двама подсъдими, признати за виновни в извършване на убийство. Наказанието на единия е намалено от 15 на 12 години лишаване от свобода, а на другия от 10 на 7 години. Двамата са осъдени да изплатят обезщетение за неимуществени вреди на близките на пострадалия в размер на общо 340 000 лева.

Хасковският окръжен съд е признал двамата за виновни в това, че на 28.08.2016 г. около 3,35 часа в центъра на Хасково, в съучастие умишлено са убили друг мъж, като единият го намушкал с нож, а другият го ударил няколко пъти с палка. Поводът за нападението бил скандал между мъжете, като по-рано същата вечер, се спречкали на бензиностанция извън града.

Тъй като отношенията между убития и един от нападателите били обтегнати от години, те искали да си уредят сметките и за това още същата нощ двамата се срещнали отново и се сбили. В боя участвал и спътника на единия мъж. Когато пострадалият казал, че му е лошо, двамата нападатели избягали. Дежурен пазач в близък обект извикал „Бърза помощ“, но въпреки, че линейката дошла за 3 минути, наръганият починал от раните си.

Върховният касационен съд е приел, че Пловдивският апелативен съд е подходил с прецизност при индивидуализация на наказанията на двамата подсъдими, като обективно е отчел степента на участие на всеки един в извършване на деянието, приносът им за настъпване на съставомерния резултат, активността и водещата роля на подсъдимия и поведението на пострадалия по провокиране на инцидента.

Решението на ВКС е окончателно.