Две ударни акции са проведени срещу разпространението на наркотици в етническия квартал Столипиново, научи TrafficNews. Според източници в петък Криминална полиция са навлезли по улиците, като четирима са били арестувани.

Двама от тях са известният Али Бозев и неговата съпруга Мааля. Полицията ги е задържала на ул. „Сполука”, където се намира и домът им. Униформените са иззели малка част хероин. В махалата се говори, че най-вероятно Али и съпругата му са разбрали за  акцията и са се отървали от по-голямата част дрога.

Това не е първото провинение на фамилията Бозеви. Още преди две години брата на Али Бозев- Альоша бе задържан по време на мащабна акция на пловдивската криминална полиция. Двамата развиваха бизнес с денонощен „магазин за наркотици” в една от къщите на ул. „Сполука”. Източници споделелят, че Альоша в момента извън пределите на затвора.

Арестуваните с наркотици в Столипиново – двама братя, въртели денонощен магазин за дрогаАльоша и Али са стари познайници на полицията

Междувременно е проведена още една полицейска акция срещу друга фамилия в съседна улица. Те са били предадени от техен клиент, който е купил от тях голямо количество хероин, но е бил заловен от полицията. Жители на Столипиново разказаха, че в петък вечер криминалисти са обикаляли из махалата. По-късно наркодилърите са се предали сами. Техният клиент е бил хасковлия, с когото са се срещнали извън пределите на квартала.

Четиримата са задържани за 72 часа.