Удариха групата на Елвиса, 7 в ареста след удар на полицията срещу тютюневата мафия в Пловдив

Бандата работела от година, изпращали пратките по куриерски фирми

Пловдив
16.10.2019 15:40 24174 4
Удариха групата на Елвиса, 7 в ареста след удар на полицията срещу тютюневата мафия в Пловдив

7 души от организирана престъпна група, разпространявала контрабанден тютюн, са арестувани при акция в Пловдив вчера. На 15 и 16 октомври 2019 г. Специализираната прокуратура, ГДБОП и служители на БОП -Пловдив, Пазарджик и Смолян са провели съвместни действия по разследването на организирана престъпна група за разпространение на нарязан тютюн в Цалапица и Пловдив.

До момента са извършени 18 претърсвания на недвижими имоти, автомобили и стопански сгради, както и лични обиски. Иззети са около 480 кг ситно нарязан тютюн, над един тон тютюн на бали, две машини за нарязване и много други доказателства за престъпната дейност на групата. Разпитани са свидетели.

Задържани по Закона за МВР за срок до 24 часа са общо 7 лица. В дома си е арестуван един от организаторите на канала - Елвис Петров.. Елвис е от Неделино, от от години се подвизава под тепетата. Търгува с тютюневи изделия и тютюни за наргилета. 

Преди година той влезе в медиите , след като се отне предимство на линейка на централно кръстовище в Пловдив и се блъсна в нея с мерцедеса си. 

 На Карловско шосе е арестуван един от хората му, на когото полицаите му щракнали белезниците докато изпращал пратка по куриерска фирма.

Меле в Пловдив! Мерцедес се размаза в преминаваща линейка СНИМКИКатастрофата е станала на кръстовището на бул. България и ул. Васил Левски

Предстои да се определи колко от тях ще бъдат привлечени към наказателна отговорност и за колко от тях Специализирната прокуратура ще поиска от съда да бъдат задържани под стража.

Събраните досега доказателства сочат, че групата е започнала престъпната си дейност през юни 2018 г. Най-често участници в групата изкупували необработен тютюн от производители и го доставяли в стопанска сграда край Цалапица и в къща в Пловдив. Там тютюнът бил нарязван, пакетиран и изпращан на клиенти в страната по куриерски фирми. 

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
4 Коментара
Сортирай по
коментар

хаха 20:03, 16.11.2019

Яжте кура на пумака може дамо да завиждате

Oтговора0
коментар

Николай 01:13, 17.10.2019

Оня помяр Иван Богоев им фалшифицираше пликчетата за тютюн на тия..топнал е и тях певицата гадна

Oтговора1
коментар

Ракя

Дребни рибки селски искат бързо да забогатеят без да работят ама краката им миришат този елвис по голяма семка муцуна няма личи си му че е бедно просто момче та и група направил чак сега в пандиза ще го оправьт

коментар

ало банов съм, не зику е кайсябаце ко да праийм пловдив 16:08, 16.10.2019

ко ни занимаате с некви помаци клети, дайте да видим националните крадци гербкпдпс колко са краднали и колко съдби преебаха

Oтговора0
коментар

Стоян 20:16, 16.10.2019

Ей помаците щом.зеха да се правят на дилъри из Пловдив а този индивид е толкоз зле че.неможе за бъде що не си седят по балкана и не си вадят картофи патрони били аи сега в пандиза там е интересно паляк

Oтговора2
коментар

Хйййй

Помаци щее ви е**т ваз глупаци ще вадиш ти картофи маимуно грозна

коментар

Да ве слезнаха от балканите и гледаи кви ги вършатт

Този пумак сега му трябва един от изгрев

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина