Близо тон и половина контрабанден тютюн е иззет в хода на спецакция на МВР - Пловдив.

По оперативна информация по линия на противодействието на съхранението, разпространението и контрабандата на акцизни стоки, служители на Шесто РУ, икономическа полиция и РУ Първомай на главен път Е 80- на входа на Пловдив, спрели микробус Мерцедес спринтер, управляван от 52 годишен криминално проявен и осъждан мъж. При посредвало претърсване от багажното отделение на микробуса били иззети 31 чувала пълни с нарязана листна маса.

Непосредствено след това при проверка на булевард "Цариградско шосе" е спрян джип "Гранд чероки" и е задържан 57-годишният му водач. Мъжът зад волана е бил с богато криминално минало и осъждан по линия контрабанда с акцизни стоки.

По-късно същия ден на територията на Първомай били задържани още двама мъже, съпричастни към извършвана контрабандна дейност- пловдивчани на възраст 28 и 49 години. Предприети са претърсване и изземване на складова база в гр. Първомай, от която са иззети 4 кашона и 13 чувала с нарязани тютюневи листа. Работата по документиране на случая продължава в хода на започнато досъдебно производство.