Гладкоцевната пушка, с каквато е бил убит Димитър Стоянов – Лудия, е непроследимо оръжие. Това съобщи оръжейният експерт Михаил Асенов. По думите му, гладкоцевната пушка е оръжие за лов, като гладкоцевна означава, че липсват нарези в цевта. Ловният патрон представлява един контейнер, в който може да се сложи всичко – от най-дребни до най-едри сачми, в зависимост от това за какъв дивеч се използва. Липсана на нарези в цевта прави невъзможно проследяването на проектила, тоест куршума, подчерта Асенов. Според него, ловната пушка се използва от професионалисти за близка стрелба, което означава сигурна смърт, съобщи радио Фокус. Според експерта, целта не може да бъде пропусната, не може и да избяга. Проследяването е невъзможно, тъй като не остава проектил с канали.

Ако оръжието е ловна пушка, едноцевна или двуцевна, гилзата остава вътре. Има и други аналогични случаи на убийство, каза още оръжейният експерт. По думите му, възможен вариант за използваното при убийството оръжие е двуцевка. Двуцевките се използват, защото могат да се скъсят и по-лесно да се прикрият.

TrafficNews.bg припомня за друго убийство, направено с подобно оръжие - ВИЖТЕ за него ТУК

"Възможно е използваното оръжие да е било пушка, тип помпа, или полуавтомат, но полуавтоматът трудно може да се среже, защото, може би, няма да може да зарежда после, категоричен е Асенов. Колкото са по-ситни сачмите, толкова повече побира патрона. Патронът побира 8-9 сачми, което е напълно достатъчно за сигурно убийство, защото вместо един куршум, от цевта излизат 8-9 отделни парчета, каза още оръжейният експерт.

„Димитър Стоянов е убит с гладкоцевна пушка 12-ти калибър от близко разстояние.”. Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и така потвърди новината, която TrafficNews.bg съобщи първи още в нощта на убийството, че килърът, който ликвидира Лудия, е стрелял по него с ловна пушка. Той явно е бил запознат с движението на набелязаната жертва и с графика му. Стоянов се е прибирал в дома си, когато убиецът стрелял по него няколко пъти. Спортистът е издъхнал на път за болницата.

Новината и ВИДЕОТО към нея - ВИЖТЕ ТУК

"Лицето е известно на органите на МВР", съобщи още главният секретар.
Полицията и прокуратурата в Пловдив разследват показното убийство на Димитър Стоянов по прякор Лудия. Малко след полунощ полицията откри опожарен автомобил в покрайнините на парка, с който най-вероятно се е придвижил убиецът на Стоянов. Прякорът „лудия” той печели заради смелостта си да се изправи срещу всеки съперник.

„Необяснимо е направо, нито знам да е имал някои врагове. Винаги е бил коректен в абсолютно всичко, както и в спорта, така и в бизнеса.”, разказа пред TrafficNews.bg Дидо, който е един от неговите приятели.

Димитър Стоянов е наричан бащата на ММА в България. Постигал е победи срещу боксьори като Кубрат Пулев, разказват в залата, в която е тренирал.

„Със сигурност не е имал нищо – не е имал заплахи, нищо. Имаше планове да прави зала, да тренира, да развива спорта, да помага на който с каквото може, сега сега загубихме един истински човек, един истински спортист, който е пример за всеки един от нас.”, разказа Арман Хакобян – приятел на убития.

Убитият е имал заложна къща в пловдивския район Тракия. Бил е съпруг на топмодела Роси Черногорова. Той е дарявал значителна част от средствата си на спортни клубове.

През по-голямата част от деня районът около местопрестъплението продължи да бъде отцепен. След като мина и вторият оглед, можеше от близо да се видят пораженията по прозореца на входа, до който е разстрелян Стоянов. Той е пробит на няколко места, а по земята стояха следите от кръв.

Куршумите в стъклото на входа на кооперацията - ВИЖТЕ ТУК

Какво разказаха още приятелите му - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg